Klejner, tykke bløde 115 stk
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Penerellle Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mel, hjortetaksalt og kardemomme sigtes sammen. Koldt smør/margarine hakkes i melet. Æg, fløde, sukker, og citronskal røres sammen og hældes i. Dejen æltes sammen, stilles koldt min. 1 time.
Derefter rulles den ud i ½cm tykkelse og skæres med klejnesporen i 5cm brede strimler (gerne efter en lineal) strimlerne deles igen i spidse firkanter (romber) der gives et rids på midten. vrides til klejner ved at trække den ene spids gennem hullet i midten. Klejnerne lægges koldt mens den næste laves. Palminen varmes op i en gryde med bred bund, ved middel varme 180 grader (Kan måles med sukkertermometer) eller til det syder om en tændstik. kog hurtigt 3-4 klejner heri ad gangen. Lægges på fedtsugende papir, og lægges i kagedåser når de er kolde. Tips: Hvis der lægges for mange klejner i ad gangen, eller klejnefedtet bruser og skummer, er palminen for kold. Den må da varmes igen inden yderligere brug. KLEJNER MÅ IKKE LAVES AF BØRN, DA FAREN FOR SKOLDNING ER FOR STOR. |
|
Opskriften er vist 44750 gange,
og udskrevet 1548 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (21 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-12-12 12:16:48 De er svære at vride, men de smager nu også godt uden. Men kunne nu heller ikke få det til 115 stk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne