Klejner, tykke bløde 115 stk

Klejner, tykke bløde 115 stk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Penerellle

Indsendt :      Red :
Klejner, tykke bløde 115 stk, billede 4 Klejner, tykke bløde 115 stk, billede 1 Klejner, tykke bløde 115 stk, billede 2 Klejner, tykke bløde 115 stk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hvedemel
0.5 tsk.hjortetaksalt
1 tsk.kardemomme (kan udelades)
125 g.smør
3 æg
3 spsk.piskefløde
175 g.sukker
0.5 citron revet skal heraf
 
 Til kogning:
1000 g.palmin
 
Opskrift:
Mel, hjortetaksalt og kardemomme sigtes sammen. Koldt smør/margarine hakkes i melet. Æg, fløde, sukker, og citronskal røres sammen og hældes i. Dejen æltes sammen, stilles koldt min. 1 time.

Derefter rulles den ud i ½cm tykkelse og skæres med klejnesporen i 5cm brede strimler (gerne efter en lineal) strimlerne deles igen i spidse firkanter (romber) der gives et rids på midten.

vrides til klejner ved at trække den ene spids gennem hullet i midten. Klejnerne lægges koldt mens den næste laves.

Palminen varmes op i en gryde med bred bund, ved middel varme 180 grader (Kan måles med sukkertermometer) eller til det syder om en tændstik. kog hurtigt 3-4 klejner heri ad gangen.

Lægges på fedtsugende papir, og lægges i kagedåser når de er kolde.

Tips:

Hvis der lægges for mange klejner i ad gangen, eller klejnefedtet bruser og skummer, er palminen for kold. Den må da varmes igen inden yderligere brug.

KLEJNER MÅ IKKE LAVES AF BØRN, DA FAREN FOR SKOLDNING ER FOR STOR.





karakterer:
Opskriften er vist 45916 gange,
og udskrevet 1567 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-12 12:16:48
De er svære at vride, men de smager nu også godt uden. Men kunne nu heller ikke få det til 115 stk.