Stegt laks på flødekogte porrer

Stegt laks på flødekogte porrer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Stegt laks på flødekogte porrer, billede 4 Stegt laks på flødekogte porrer, billede 1 Stegt laks på flødekogte porrer, billede 2 Stegt laks på flødekogte porrer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 150 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Peberrod, høvlet Høvlet peberrod sælges gerne i bæger med 50 gram.
Citronsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
   
   
Opskrift:
Laksefileterne skylles og duppes tørre. Krydr med salt og peber, og steg fisken i olie og smør, 2-3 min. på hver side.

Porrerne skæres i 6-8 cm stave og blancheres kort tid i letsaltet vand. Løg og æble skæres i tern og ristes. Fløden hældes på (noget af fløden kan evt. erstattes af mælk), porrerne lægges ned i saucen, som får lov til at simre lidt. Smag til med frisk, høvlet peberrod, citronsaft samt salt og peber.

Drys lidt persille over retten, og servér den med kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 36631 gange,
og udskrevet 913 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9264 (2205 kcal)
KJ pr. Pers. 2316 (551 kcal)
Vægt ialt 1450 gram
Vægt pr. Pers. 362 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 638 KJ (152 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 11.2 gram
Kulhydrat 4.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu