Fastelavnsboller med creme og flødeskum

Fastelavnsboller med creme og flødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 15 Stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med creme og flødeskum, billede 4 Fastelavnsboller med creme og flødeskum, billede 1 Fastelavnsboller med creme og flødeskum, billede 2 Fastelavnsboller med creme og flødeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Flødeskum:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
150 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
3 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
I en skål kommer I det lunkne vand i og smuldrer gæren deri. Rør rundt til gæren er helt opløst. Tilsæt fløden, sukker og det blødgjorte smør (smørret bliver blødgjort ved at tage pakken ud af køleskabet og sætte den et lunt sted ca. en time før brug). Rør rundt. Tilsæt mel og ælt dejen til den er glat – endelig ikke for fast.

Stil dejen til hævning i ½ time med et viskestykke henover.

Imens kommer I alle ingredienser til cremen op i en lille gryde og rører godt rundt, mens det bliver opvarmet. Det skal lige nå kogepunktet, men må ikke koge og I skal huske at røre godt rundt HELE tiden. Tag gryden af varmen og lad det køle af.

Så tager I dejen og deler den i to. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12-15 lige store firkanter ca 10x10 cm. På midten af hver firkant lægger I derefter en lille spsk creme, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 10-15 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med glasur, som I har rørt sammen af flormelis, kakao og vand.

Lige inden fastelavnsbollerne skal serveres, pisker I piskefløden til flødeskum. Skær et snit i siden af bollerne og fyld derefter flødeskum i.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 180745 gange,
og udskrevet 5823 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (68 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 23727 (5649 kcal)
KJ pr. Stk. 1581 (376 kcal)
Vægt ialt 1956 gram
Vægt pr. Stk. 130 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1213 KJ (288 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 18.6 gram
Kulhydrat 27.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-14 14:02:37
Sektionen med deling af dej er meget misvisende. Har nu miniature boller.

  -   2019-02-09 12:03:08
Der skal slet ikke bruges så meget mel. Hvis jeg æltede mere end 200 g mel i, så ville dejen blive for tør.

  -   2018-02-10 12:06:51
Jeg tilføjer knapt en halv tsk. salt til dejen. Og jeg bruger cremepulver for nemhedens skyld. Efter dejen er formet til boller (15 stk.), lader jeg dem hæve i en kold ovn, hvor jeg stiller en skål eller bradepande med en halv liter kogende vand i. Så hæver de rigtig fint og blir bløde og sprøde, som wienerbrød. De er mega gode.

  -   2015-02-25 19:45:49
Det her er de eneste rigtige, men Ja, det er ingen (større) videnskab. Ps. Put cremen i køleskabet, når den har kølet lidt, så bliver den ekstra fast.

  -   2014-03-02 17:48:26
Mit fyld/crem bliver ikke lige som det på billede? Det er flydende...

  -   2014-02-25 15:34:09
Hvis man skal dele dejen i to og der kommer 12-15 ud af een del, så er der vel også mere end 15 boller? Hvad er det jeg ikke kan se?

  -   2014-01-24 11:35:21
Kan man fryse dem så længe flødeskum ikke er tilsat?

  -   2011-03-31 14:11:27
super gode

  -   2010-02-07 14:06:32
opskriften er meget nem, jeg er 10 år og det hvar så let at jeg selv har lavet dem. og det er det hele hver for de smager VILDT godt

  -   2010-02-01 18:52:21
jeg har lige bagt bollerne og de ser gode ud opskriften er nem jeg er 10 år og kunne sagtens finde ud af det. :-p :-D =)

  -   2009-02-22 12:22:41
Rigtig læækre - virkelig gode... Der skal bare bruges meget mere mel! :P

  -   2009-01-29 19:31:52
dejlige lette flødekager til kaffen - rigtigt de er nemme at lave- husk cremen skal være ret stiv-

  -   2008-02-17 10:34:30
cremen må gerne koge lidt. bente

  -   2008-01-20 12:41:15
mmmmm... de smager så godt og min lille søster har lige lavet dem og hun er 10 år..

  -   2008-01-13 13:12:48
muuuuuu hvor ser den lækker ud !:)

  -   2007-11-10 14:05:50
skal det være maizena mejsstivelse, eller kan det også være andet?

  -   2007-10-07 16:38:28
rigtig gode og nem at lave cremen er rigtig god.det hele er nem at lave og jeg er 14 år

  -   2007-03-03 19:53:28
Jeg lavede bollerne til 10 voksne og 4 mindre børn.. Jeg forslår at de laves som dobbelt portion, for de er så gode at fadet tømmes med sikkerhed:)

  -   2005-01-01 01:01:01
man kan fint bruge flydende margarine, så skal der bare en smule mere mel i . De er bare rigtig gode