Hakkebøf med spejlæg og bløde løg

Hakkebøf med spejlæg og bløde løg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Hakkebøf med spejlæg og bløde løg, billede 4 Hakkebøf med spejlæg og bløde løg, billede 1 Hakkebøf med spejlæg og bløde løg, billede 2 Hakkebøf med spejlæg og bløde løg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
250 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Løget pilles, deles og snittes. De ristes gyldne i halvdelen af smørret under jævnlig omrøring. De tages af og holdes varme.

Del farsen og form til bøffer. Krydres med salt og peber.

Smelt resten af smørret og brun bøfferne i ca. 1 min på begge sider. Skru ned til middel varme og steg bøfferne i ca. 5 min. på hver side. Tag bøfferne af panden og hold dem varme.

Slå æggene ud på panden og steg dem ved lav varme til hviden er stivnet.

Læg først bøffen på tallerkenen. Ovenpå kommes løgene og på toppen kommers spejlægget.

Server rugbrød og rødbeder til.





karakterer:
Opskriften er vist 94056 gange,
og udskrevet 1119 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (25 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4392 (1045 kcal)
KJ pr. Pers. 2196 (522 kcal)
Vægt ialt 590 gram
Vægt pr. Pers. 295 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 744 KJ (177 kcal)
Protein 12.1 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 2.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-11 14:29:43
Glem også olie, brug en god slip let pande, og udnyt det faktum, at kødet indeholder fedt...

  -   2008-05-18 17:00:20
Hvis ½ kg hakket oksekød (500g) skal deles i fire drejer det sig om 125g per bøf og at stege samme 6 minuter på hver side er nok lige i overkanten med mindre man kan lide dem godt gennemstegte! Glem magarinen og brug sund oliven olie i stedet!

  -   2007-12-29 18:54:41
HJÆLP: Har dene ualmindelig skønne, simple ret ikke et fortjent dansk/udenlandsk klingende navn? - Små afvigelser såsom kapers,skivet syltet agurk/cornichons etc. tillades, hvis det letter sprogkyndige.