Pasta og laks med rodfrugter, svampe og estragon

Pasta og laks med rodfrugter, svampe og estragon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Pasta og laks med rodfrugter, svampe og estragon, billede 4 Pasta og laks med rodfrugter, svampe og estragon, billede 1 Pasta og laks med rodfrugter, svampe og estragon, billede 2 Pasta og laks med rodfrugter, svampe og estragon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 g.blandede svampe
2 rødløg
200 g.rodfrugter (evt. persillerod, pastinak, selleri, skorzonerod)
 olie
2.5 dl.fløde
 salt
 peber
1 spsk.frisk estragon
 citronsaft
 
600 g.laksefilet uden skind
 
500 g.frisk pasta
 
Opskrift:
Grønsagsblanding:
Rodfrugter, løg og svampe/champignon skæres i tern og ristes på en pande i lidt olie.

Tilsæt fløden. Noget af fløden kan evt. erstattes af mælk. Lad saucen koge tyk, og smag til med salt, peber, frisk hakket estragon og citronsaft.

Laks og pasta:
Laksefileterne skæres i tern ca. 2x2 cm og tilsættes grønsagsblandingen og koges med et par minutter.

Pastaen koges efter pakkens anvisning og vendes herefter i lakse- og grønsagsblandingen.

Til denne ret serveres groft brød.





karakterer:
Opskriften er vist 67800 gange,
og udskrevet 1907 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (28 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-19 14:31:17
Fremragende ret! Jeg nøjedes med champignoner og selleri. Og sparede på kalorierne ved at bruge mælk i stedet for fløde, men det er stadig meget velsmagende: laks, citron, estragon og selleri passer perfekt sammen. Jeg stegte selleri lige så lang tid, som det tog at koge pasta. Og tilføjede laksen som det sidste, da den jo ikke skal steges for længe.

  -   2009-04-27 17:59:15
det ser godt ud er sikkert god til en salat som tilbehør

  -   2009-01-02 15:31:42
Det lyder nemt, men hvordan skal man kunne få 200 gram rodfrugter til at blive møre ved at riste dem først og derefter tilsætte fløde uden at få fløde (og/eller mælk) til at brænde fast i bunden? Jeg er ret sikker på at rodfrugterne ikke kan blive møre på den måde som står i opskriften.

  -   2008-12-11 11:44:44
Rigtig godt! Jeg brugte cremefine 7% som erstatning for fløden - rigtig godt alternativ :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg havde ikke frisk estragon så jeg brugte friskhakket persille til billedet, men det havde selvfølgelig været mere rigtig med friskhakket estragon.

  -   2005-01-01 01:01:01
jeg har prøvet med frosnr skorzonerødder de er ok

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtigt lækkert!!

  -   2005-01-01 01:01:01
God opskrift, men skorzonerod kunne jeg ikke finde nogen steder...