Fastelavnsboller med marzipan

Fastelavnsboller med marzipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 24 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fastelavnsboller med marzipan, billede 4 Fastelavnsboller med marzipan, billede 1 Fastelavnsboller med marzipan, billede 2 Fastelavnsboller med marzipan, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Fyld:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Ren rå marcipan
1 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Perlesukker/Tesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og opvarmer mælken. Den skal kun være lillefingervarm. Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud heri. Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt til dejen er blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.

Imens skal I røre smør og sukker sammen i en skål. Derefter skærer I marcipanen i 24 lige store skiver. Så skal I skrælle æblet, fjerne kernehuset og skære æblet i små bitte tern.

Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I en teske med smørblandingen, lidt æbletern og en skive marcipan, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten godt sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter.

Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med smeltet smør og drysses med perlesukker.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnsboller med creme

karakterer:
Opskriften er vist 54898 gange,
og udskrevet 2164 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (18 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17636 (4199 kcal)
KJ pr. stk. 734 (174 kcal)
Vægt ialt 1122 gram
Vægt pr. stk. 46 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1571 KJ (374 kcal)
Protein 6.3 gram
Fedt 21.4 gram
Kulhydrat 40.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-28 18:28:30
det er de bedste fastelavnsboller jeg har prøvet at lave. jeg brugte ikke alt melet men det er også det eneste det var nødvendigt at ændre. topkarater herfra.

  -   2009-01-11 17:14:24
super gode! Men jeg vil vælge glasur i stedet for perlesukker

  -   2007-02-14 13:27:59
kan de fryses ligesom cremeboller?

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager rigtig lækkert og nemme at lave.

  -   2005-01-01 01:01:01
Lidt for lille. Jeg lavede 18 stk. i stedet for 24. Så passer størrelsen bedre. Men ellers super gode!

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig gode og nemme at bage. Man skal kunne lide æblestykker - kan udelades.