Fastelavnsboller med marzipan
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Først tager I en lille gryde eller kasserolle og opvarmer mælken. Den skal kun være lillefingervarm. Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud heri. Hæld de øvrige ingredienser i og rør rundt til dejen er blød og smidig. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen stå et lunt sted til hævning i ca. ½ time.
Imens skal I røre smør og sukker sammen i en skål. Derefter skærer I marcipanen i 24 lige store skiver. Så skal I skrælle æblet, fjerne kernehuset og skære æblet i små bitte tern. Når dejen er færdighævet, deler I den i to lige store portioner. Hvert stykke ruller I ud til en stor firkant som I deler i 12 lige store firkanter. På midten af hver firkant lægger I en teske med smørblandingen, lidt æbletern og en skive marcipan, hvorefter I klemmer hjørnerne på firkanten godt sammen over fyldet, så I former en bolle. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i endnu ½ time. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 8-10 minutter. Tag bollerne ud og stil dem på en bagerist, hvor de skal køle helt af, inden de pyntes med smeltet smør og drysses med perlesukker. |
|
Opskriften er vist 54898 gange,
og udskrevet 2164 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (18 stemmer) |
|
Kommentarer miriam - 2009-02-28 18:28:30 det er de bedste fastelavnsboller jeg har prøvet at lave. jeg brugte ikke alt melet men det er også det eneste det var nødvendigt at ændre. topkarater herfra. hp - 2009-01-11 17:14:24 super gode! Men jeg vil vælge glasur i stedet for perlesukker mae - 2007-02-14 13:27:59 kan de fryses ligesom cremeboller? susanne - 2005-01-01 01:01:01 Smager rigtig lækkert og nemme at lave. Janni - 2005-01-01 01:01:01 Lidt for lille. Jeg lavede 18 stk. i stedet for 24. Så passer størrelsen bedre. Men ellers super gode! Helle - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode og nemme at bage. Man skal kunne lide æblestykker - kan udelades. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne