Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner

Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, billede 4 Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, billede 1 Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, billede 2 Gammeldags fastelavnsboller med sukat og rosiner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
75 gram Gær, frisk
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 knsp. Kardemomme, stødt
1.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Sukat, kandiseret Sukat er kandiseret skal af citrusfrugter.

1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
200 gram Rosiner 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. rosiner vejer ca. 50 gram
500 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Æg, gær og sukker røres sammen.

Tilsæt mælk, sukat, rosiner og mel.

Rul dejen ud på bordet,og læg margarine (skåret i skiver med en ostehøvl) på. Læg dejen sammen, og rul ud igen. Fortsæt med margarine - rul ud, til alt margarinen er brugt.

Dejen skal hæve 1 time, og deles til ca. 30 boller.

Bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 10 min.





Beskrivelse:
karakterer:
Opskriften er vist 52223 gange,
og udskrevet 1484 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31726 (7553 kcal)
KJ pr. stk. 1057 (251 kcal)
Vægt ialt 1935 gram
Vægt pr. stk. 64 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1639 KJ (390 kcal)
Protein 5.0 gram
Fedt 22.7 gram
Kulhydrat 42.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-02-10 08:15:59
er de sådan lidt wienerbrøds-agtige???synes det lyder lidt voldsomt med 500 g margarine til 500g mel...

  -   2007-07-21 21:51:45
oorv deter jo de gode gamle i en lidt anden tradition :D hehjemme er det så til fødselsdage, de er forresten super gode hvis man kommer noget reven citronskal i :) -husk dog det skal være usprøjtede citroner