Forloren Hare 03

Forloren Hare 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Køkkenskriveren

Indsendt :      Red :
Forloren Hare 03, billede 4 Forloren Hare 03, billede 1 Forloren Hare 03, billede 2 Forloren Hare 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.hk. kalv og flæsk
100 g.bacon i tern
6 spsk.rasp
0.5 hk. alm. løg
1 dl.mælk
1 æg
 salt
 peber
 
1 pk.bacon i sk.
 
 Sauce:
2.5 dl.vand
1 oksebouillon terning
2.5 dl.piskefløde
 ribsgele
1 spsk.hvedemel
 kulør
 
Opskrift:
Farsen røres som til frikadeller.

2 stk. bagepapir på ca. 40 cm, bredes ud på bordet. 4-5 stk. bacon bredes ud på bagepapiret med ca. 5 cm mellemrum, herpå lægges halvdelen af farsen i en "pølse", baconstrimlerne krydses over farsen og "haren" rulles stramt ind i bagepapiret. Enderne bukkes opad og lægges i et ildfast fad. Det samme gøres med den anden halvdel af farsen.

Bages v. 180 grader C alm. ovn 40-45 min. Lad dem stå og trække 5-10 min. inden saften der ligger i bagepapiret hældes forsigtigt i en skål. Tag en "hare" ad gangen ud af bagepapiret og brun på en pande uden fedtstof. Tag "harerne" af panden.

Sauce 1:
Kog panden af med lidt vand. Kom bouillonen og kødsaften i samt fløde rørt med hvedemel, ribsgele og lidt kulør. Lad simre et par min. Si saucen.

ELLER sauce 2:
Udskift ribsgelen med 1-2 tsk. Blå Castello samt 1-2 tsk. tyttebærsyltetøj. Ellers samme fremgangsmåde.

Der bliver ca. 2 1/2 dl. kraftig og velsmagende sauce.

Serveres med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og evt. waldorfsalat





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Opskriften er vist 37409 gange,
og udskrevet 843 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-10-08 08:16:11
En lidt anderledes opskrift, men rigtig lækker. Bare et spørgsmål: Hvorfor skal haren deles i to?

  -   2008-03-20 11:08:53
Rigtig god. Smart at rulle farsen i bagepapir, det bliver pæne stykker at skære bagefter, og det er nemt at hælde saften fra. Har lavet sauce 1, og den smager skønt.