Farserede porrer, fedtfattig

Farserede porrer, fedtfattig, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Farserede porrer, fedtfattig, billede 4 Farserede porrer, fedtfattig, billede 1 Farserede porrer, fedtfattig, billede 2 Farserede porrer, fedtfattig, billede 3
Fotograf: Jytte  

Ingredienser:
3 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
500 gram Svinekød, hakket ca. 6% fedt
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
50 gram Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Porrerne skylles og renses. Skæres i stave på ca. 7 cm længde, og koges i 15 minutter til de er møre.

Kødet røres til fars med æg, mel, havregryn, vand, salt og peber.
Et stykke bagepapir lægges på bordpladen, og der drysses med rasp ovenpå.
Herpå lægges en stor spiseske fars, der trykkes til en flad firkant på ca. 8x8 cm.
Herefter lægges der et stykke kogt porre ovenpå.
Bagepapiret bruges til at forme farsen omkring porren, så der fremkommer en tyk pølse af fars med rasp omkring.

De farserede porrer steges i olie på panden til de er gyldne og gennemstegte.

Vil du spare på fedtet, og slippe for at stå i stegeos, kan de farserede porrer steges i ovnen.
Porrerne lægges i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir.
Der sprayes med olie henover, og de farserede porrer steges ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Tips:

Serveret med enten rugbrød eller kartofler og brun sovs.





karakterer:
Opskriften er vist 405680 gange,
og udskrevet 13294 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (97 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5446 (1296 kcal)
KJ pr. Pers. 1361 (324 kcal)
Vægt ialt 1213 gram
Vægt pr. Pers. 303 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 448 KJ (106 kcal)
Protein 11.0 gram
Fedt 3.5 gram
Kulhydrat 8.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-08-21 18:47:57
Farsen var svær at få til at hænge sammen, så det blev desværre lidt mislykket.

  -   2016-11-16 18:44:44
Mange mange tak jeg har aldrig kunne finde ud af lave disse før nu. Så tak for en god og nem opskrift.

  -   2016-03-01 11:36:44
Jeg har ikke fået farserede porrer siden husgerning i 1983. Det skal prøves.

  -   2016-02-18 20:25:57
Vi brugte kalve- svine kød til vores. Jeg havde 1 kg kød så vi brugte opskriften x2 og stegte dem i ovnen. De smagte rigtig -rigtig himmelske godt. Det er ikke sidste gang vi laver farserede porre. Til sommer på vores gas grill kan de kun blive bedre.

  -   2015-10-06 15:52:05
Smager super godt, dejlig nem opskrift lige at gå til👍👍

  -   2014-12-16 21:15:19
Et løg i farsen vil gøre underværker

  -   2014-10-12 21:40:35
Det var super vellykket, kan klart anbefales.

  -   2013-03-02 14:13:59
Det er rigtigt godt at panere med rugmel evt. blandet med havregryn.

  -   2012-09-15 08:33:18
Kommer en smule hvidløg i. Desuden vender jeg dem i grahamsmel i stedet for rasp.

  -   2012-09-13 17:40:51
smager også dejligt med rødkål fra glas.

  -   2012-06-30 19:36:43
Variation: Undlad at koge porrerne først. Ellers går man frem efter opskriften. Når de farserede porrer er brunet godt på panden, lægges de i ildfast fad (uden olie eller nogen ting) og sættes i en 175 C varm ovn i 15-20 minutter. De farserede porrer bliver meget saftigere og man undgår vitamin-spild ved kogning.

  -   2012-05-11 20:08:25
Rigtig fin opskrift, der kun bliver bedre om farsen tilsættes chillisauce og hvidløg!

  -   2012-04-11 16:21:44
Det er også godt med sur/sød sauce, lavet på de kogte porers vand. Det er godt med råkost, af revet gulerod m. presset appelsin over, til porerne.

  -   2010-12-29 16:12:18
Fantastisk med persillesauce ;)

  -   2010-10-23 22:55:01
jeg har ikke smagt Farserede porre i 100 år, så det tro jeg at jeg vil lave meget snart...)

  -   2009-04-21 15:53:57
Hej jeg bruger ½ svine og ½ okse, alt det grønne fra porrene bruger jeg til hvidløgskartofler. Her er opskriften: porreringe lægges på bagepapir derpå lægges små kartofler som er skåret igennem presse nu med hvidløg henover og gerne et par klatter smør ovenpå, ind i ovnen til kartoflerne er møre.

  -   2008-10-11 16:40:57
Farsen var lidt tør, så jeg kom en sjat fløde i. Det var ikke så ringe enddag. :)

  -   2008-02-21 15:36:39
hvis man synes at porren i den færdige farserede porre, er svær at skære over, så prøv at skære porren i stykker, inden du kommer den i farsen, så er det meget nemmere. Man kan godt fryse dem, når de er færdig stegte.

  -   2008-02-20 22:05:26
Kan man nøjes med at bruge rasp i stedet for havregryn, altså 1,5 dl rasp?

  -   2008-01-08 18:59:59
Smager rigtigt lækkert. Jeg brugte kalv/svin hak og kom lidt bouillon koncentrat i farsen. Det gav en god smag.

  -   2008-01-07 15:44:34
en fantastisk nem ret. :-)

  -   2007-07-31 21:26:57
Super dejlig ret, nemt og lave.

  -   2005-01-01 01:01:01
hvis børnene ikke kan lide porrer, så prøv med gulerødder

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan man evt. bruge en anden slags grøntsag?

  -   2005-01-01 01:01:01
Ønske: Kostberegning

  -   2005-01-01 01:01:01
1/2 hakket svinekød og 1/2 hakket kalvekød giver smagen et ekstra pift.