|
500 |
gram |
Honning500 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
|
125 |
gram |
Sukker125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
|
3 |
|
Æg M/L, hele3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
|
1 |
tsk. |
Ingefær, stødt1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
|
2 |
tsk. |
Kanel, stødt2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
|
1 |
|
Appelsin, skal heraf1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
|
1 |
dl. |
Piskefløde1 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
spsk. |
Yoghurt naturel2 spsk. Yoghurt naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
tsk. |
Hjortetaksalt2 tsk. Hjortetaksalt
|
500 |
gram |
Hvedemel500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
|
|
|
|
|
|
Smørcreme:
|
150 |
gram |
Smør150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
125 |
gram |
Flormelis125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
|
2 |
|
Æggeblommer, pasteuriseret2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
|
|
|
|
|
|
Glasur:
|
|
|
Flormelis Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
|
|
|
Kakao Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
|
|
|
Vand Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
|
|
|
| |
Varm honning og sukker i en gryde under omrøring, til sukkeret er smeltet.
Afkøl blandingen til den er lunken.
Pisk æggene let sammen og rør dem i tillige med ingefær, kanel, reven appelsinskal, piskefløde og yoghurt. Bland mel med hjortetaksalt og sigt det i.
Rør dejen ensartet og kom den i en lille bradepande ca. 23x33 cm foret med bagepapir.
Bages på næstnederste rille i en forvarmet ovn ved 165 grader C. alm. ovn i 1 time og 15 minutter.
Kagen afkøles i formen.
Herefter flækkes den igennem 1 til 2 gange, så man har 2 eller 3 skiver kage, disse lægges sammen med smørcremen.
Pynt evt. med glasur inden den serveres.
Tips:
Kagen vinder i både smag og konsistens ved at stå indpakket i plastfolie i et køleskab i nogle dage.
|