Mormors Mønske Klejner
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : Jinnie Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smulder gæren i en skål og drys sukkeret over og sæt det til side til det er smeltet. Smulder margarinen i melet, kom hjortetaksaltet i. Rør æggeblommerne sammen i en skål og kom så derefter kærnemælken i de rørte æggeblommer, pisk æggehviderne så de er luftige. Bland så alle ingredienserne sammen. Lad det stå en lille 1/2 times tid på bordet.
Så tager du og kommer lidt mel på bordet du skal have go plads, da du så derefter tager en kagerulle og ruller dejen så tynd som muligt. Så tager du enten en klejnesporer eller en kniv så laver nogle riller fra det en hjørne til det andet også på kryds så de kommer til at ligne en ruder. Så kommer du 2-3 pak palmin i en frituregryde ( er det sikreste) og sætter den på middelvarme, for du kan være sikker på den er varm ta derfor et lille stykke dej for at se om den er klar. Når den er klar kommer du 2-3 klejner ned ad gangen og lader dem ligge til de kommer op til overfalden, husk at vende dem bedst med en stegegaffel der er lang. Når de er nogenlunde gyldne tages de op med en hulske afdryppes først og lægges så på køkkenrulle til afdrypning, ellers virker de for fede. Tips: Tilbehør: Sukker, syltetøj eller gelé |
|
Opskriften er vist 28426 gange,
og udskrevet 475 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Bettina 1965. - 2013-10-30 18:08:39 Jeg tror da helt sikkert at de her klejner er gode men de " rigtige " Mønske klejner er de altså ikke. For de er fire kantede og fyldt med æbel gele eller ribs gele. tmj - 2012-12-03 11:28:46 De har en god konsistens. De smager lidt brød agtige, gode med syltetøj eller sukker som vist på billederne. Jim - 2012-11-29 21:52:15 Det goer mig ondt men de er altsaa ikke moenske klejner. Hvor er hulerummet man trykker ind? anonym - 2012-01-03 11:30:37 Sådan ser min Farmor's Mønske kleiner ikke ud.... Per - 2010-12-11 08:40:41 Vi gav klejnerne en ridse i midten, ellers var de ikke til at vende og bage på begge sider, da de rullede rundt igen lige så hurtigt de blev vendt, ridsen gjorde forskellen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne