Chokoladelagkage med chokolademousse

Chokoladelagkage med chokolademousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red :
Chokoladelagkage med chokolademousse, billede 4 Chokoladelagkage med chokolademousse, billede 1 Chokoladelagkage med chokolademousse, billede 2 Chokoladelagkage med chokolademousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
90 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

0.5 dl. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur af:
3 dl. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1.5 dl. Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
  Fyld af:
3 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
150 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Bund:
Smør en springform med smør. Pisk æggene lyse og luftige med sukker. Smelt chokoladen over vandbad, afkøl den lidt og pisk den i æggemassen. Smelt smørret i vandet. Sigt mel, majsstivelse og bagepulver og vend det i dejen sammen med vand og smør.

Dejen hældes i den forberedte form og bunden bages i ca. 35 minutter ved 180 grader C. alm. ovn, til kagen føles fast. Afkøl bunden på en rist.

Glasur:
Smelt chokoladen og rør smør, flormelis og mælk i. Fordel det over hele kagen og drys med kokosmel. Når glasuren er fast, flækkes kagen i tre bunde.

Fyld:
Smelt chokoladen i vandbad med 1/2 dl. fløde. Pisk resten af fløden og vend chokoladeblandingen i, når den er lidt afkølet. Læg fyldet imellem to af bundene og på toppen af den øverste. Skær den sidste bund ud i otte dele og stik de seks af stykkerne ned i fyldet med et jordbær under hver, så de hviler lidt skævt. Stil kagen koldt, indtil den skal serveres.

Tips:

Denne kage kan godt laves dagen i forvejen.





karakterer:
Opskriften er vist 103099 gange,
og udskrevet 1350 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 22699 (5404 kcal)
KJ pr. Pers. 2269 (540 kcal)
Vægt ialt 1475 gram
Vægt pr. Pers. 147 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1538 KJ (366 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 21.8 gram
Kulhydrat 38.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-04-02 15:13:47
Den hvide chokolade til fyldet kan smeltes og røres med piskefløde dagen før, sættes på køl. Så kan den på selve dagen piskes op.

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig god kage, meget dekorativ, og en rigtig kaloriebombe. Men virkelig god smag..... lidt svær at skære i bunde, når først glasuren er lagt på. Jeg brugte hakkede mandler i stedet for kokus.