Skoldet kneipbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Norge Indsendt : |
|
|
Hæld kogende vand over den urensede hvedemel i et stort fad. Rør dejen sammen, dæk den til med klæde og la den stå i rumtemperatur i 2-3 timer.
Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt smeltet margarine eller olie og salt og hæld det over den skoldede hvede. Tilsæt det urensede hvedemel og noget af hvedemelet. Ælt dejen godt og tilsæt så meget hvedemel at den bliver smidig og let at arbejde med. Sæt dejen til hævning i ca. 1 time. Ælt dejen godt på bordet, del den i to og form brød. Sæt dem på smurt plade og la dem efterhæve under klæde i ca. 1 time. Snit brødene med skarp kniv. Bag brødene ved 200 C. i ca. 45 minutter på nederste rille, og pensle dem med varmt vand når du tager dem ud af ovnen. |
|
Opskriften er vist 9770 gange,
og udskrevet 178 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer olemorfar - 2009-12-29 19:38:28 hvid amo mel. følg opskrift.det er lækkert brød |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne