Risalamande af risengrød
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pisk fløde stiv med 1 spsk. vanillesukker.
Tilsæt risengrøden (gerne kogt uden salt) lidt af flødeskummet vanillesukker sukker og halvdelen af mandelessensen. Tilsæt det sidste flødeskum og de hakkede mandler. Smag til med vanillesukker og mandelessens. Serveres med kirsebærsauce. |
|
Opskriften er vist 348107 gange,
og udskrevet 2807 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.6 (66 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2020-12-19 19:43:35 Jeg bruger aldrig mandelessens jeg tager en lille håndfuld af mandlerne og rester på panden så madelen smagen kommer mere frem og så hakker jeg dem meget fint når de er kølet ned samme med de ander mandel og gerne godt med mandler de elsker vi i min familie og når ja så koger jeg risinggrøden men en vaniliestang det er sådan jeg synes den bliver bedst og min familie elsker den anonym - 2020-12-15 18:32:22 Der er ikke noget i vejen med den opskrift den er perfekt anonym - 2020-12-15 13:02:36 Der er fuldstændig koloenormt meget mandelessens i... Den smager enormt godt, hvis ikke man tager mandelessens i Lone - 2019-12-23 11:26:52 Har lige prøvet at lave den, jeg må erkende at jeg ALDRIG mere bruger mandelessens!! håber sq gæsterne kan lide den. en redning med lidt mere vaniliesukker og masser af alm. sukker for at den ikke skal blive helt så bitter....ikke sundt - men måske kan det alligevel bruges. har ihvertfald ikke tid til at gøre det om nu! God Jul! Berit Møller - 2019-12-22 23:07:00 Har i hele mit liv altid fået med mandelessens. Det stammer tilbage i tiden under krigen hvor man ikke kunne få mandler, men er vild med mandelessens og mandler i anonym - 2011-11-10 16:40:31 Selv om der er mange mandler i foretrækker jeg også der er mandelessens i - har lavet den sådan hvert år til jul og alle jeg kender er vilde med den sådan, mandler giver ikke helt den samme smag og med lidt essens i giver det prikken over i - prøv at følge opskriften som den står for det smager skønt og lad være med at fordømme essensen - den er ikke skrevet på fordi folk ikke har råg til mandler men fordi den giver den lidt "kant" Conny - 2010-12-15 01:33:19 jeg synes at risalamande kan gøres bedst sådan. Tag to skefuld risengrød, og brug en gaffel til at sprede det, tilføj lidt piskefløde (pisket), og bgynd forfra med risengrød og en gaffel, mere pisket flødeskum, og bliv ved indtil du har den portion du ønsker. Tilsæt så hakkede mandler, lidt sukker og sæt skålen på afkøl. Kan laves dagen før, men så skal den røres op med ren piskefløde efterfølgende, fordi den står og stivner mere i løbet af natten. Hvis ikke hele desserten bliver spist, kan den efterfølgende dag, blandes med mel, lidt bagepulver, så den bliver som tykke risklatter, der med en spatel presses ud til den størrelse man vil ha`. Steges på panden i olie, og drysses evt. med flormelis, eller cacaopulver mens de endnu er meget varme.. Rikke - 2009-12-22 11:45:48 Den er nem at lave og smager super godt. Jeg brugte heller ikke mandelessens, og den bliver rigtig god uden. Charlotte - 2009-10-27 10:26:45 Rigtig rigtig god.. Især UDEN mandelessensen :) Lavede kun en halv portion, og tilsatte bare sukker og vanille efter smag, men den er især god med en rigtig vanilliestang. rikke - 2008-12-10 01:16:03 ej. vil du da ikke godt lade være med at putte mandelessens i. du forstår da virkelig at ødelægge en lækker spise Mathias - 2007-09-01 16:38:55 Drop dog mandelessensen!!!! Du har jo mandler i... såhak dem noget bedre eller tilsæt flere.!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne