Rosenkålsgratin
Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød Indsendt af : Hans Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær rodskiven af rosenkålen og befri dem for visne blade og skyl dem godt.
Kog dem 5 min. i letsaltet vand og hæld vandet fra.
Rør kød med mel - mælk - æg og salt og peber. Læg farsen i et smurt ovnfast fad og fordel rosenkålen ovenpå. Smelt fedtstoffet til gratinsovsen - rør mel i og spæd med mælken. Kog sovsen godt igennem og krydr med salt og peber. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt inden æggene røres i ét ad gangen. Bred gratinsovsen ud over rosenkålene. Sigt et tyndt lag rasp over og kom smør eller margarineklatter øverst. Sæt fadet i ovnen 50-60 min. ved 175 grader. Server gratinen med smeltet smør. |
|
Opskriften er vist 90944 gange,
og udskrevet 1906 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (20 stemmer) |
|
Kommentarer Brian L - 2022-11-18 23:27:49 Glimrende grundopskrift. Jeg har brugt den til at lave gratin af bl.a. blomkål og den er bare super alsidig. Birthe - 2005-01-01 01:01:01 Smager rigtig godt, der kan også bruges mange andre grønsager |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne