Farmors kærnemælkshorn

Farmors kærnemælkshorn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

KagerRet : Kager - Horn

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Karina

Indsendt :      Red :
Farmors kærnemælkshorn, billede 4 Farmors kærnemælkshorn, billede 1 Farmors kærnemælkshorn, billede 2 Farmors kærnemælkshorn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
250 g.hvedemel
250 g.smør
0.75 dl.kærnemælk
 
 Fyld:
 Æbler
 Chokolade
 marcipan
 kogt pære/kanel
 
 Drys:
 pisket æg
 hakkede nødder
 perlesukker
 
Opskrift:
Ælt mel, smør og kærnemælk sammen til en ensartede dej.

Drys lidt mel på bordet og rul ud. Skær så så mange spidse trekanter du kan få ud af det udrullede stykke dej.

put fyldet (ikke for stor en klat/stykke) på den bredeste ende af trekanten og rul mod spidsen. Giv et tryk i hver ende og "bøj" det lidt om, så det får horn facon.

Stilles på den omrullede spids på en bagepapirs beklædt bageplade. Ælt det overskydende dej sammen igen og gentag processen til der ikke kan blive flere horn.

Pensles med pisket æg og drys dem med perlesukker og hakkede nødder. Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 15-18 minutter.

Tips:

Er særdeles velegnet til nedfrysning og er ekstra gode hvis de lige bliver lunet i ovnen inden servering.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kærnemælkshorn

karakterer:
Opskriften er vist 195390 gange,
og udskrevet 7402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (67 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-10 11:25:17
Umulig dej at arbejde med. Jeg brugte fld margerine, som nok var en stor fejl.

  -   2013-11-19 09:20:10
Hæve midelet her er jo surmælksprodukte.:-) Go dag der ude

  -   2013-09-10 16:02:22
Kan man lave dem uden marcipan??? Eller ødelækker man kagen af det?

  -   2013-04-25 13:10:35
Hej til dig som skrev at du ikke kan tåle mælk. "NEJ DET KAN DU IKKE ". du kan ikke bruge kærnemælk. det indeholder stadigvæk mælke protein og mælkesukker som de fleste mælke alegier ikke kan tåle!. men du kunne evt. prøve at gå ned til din købmand og spørge efter om de havde koldskål lavet på soja!. det giver næsten dem samme smag!. du kan evt. finde soja produkterne ved super brugsen eller ved Rema 1000 , men spørg efter det hvis de ikke lige har det på lagret det er i deres sortemang og de kan som regl bestille det hjem!. du skal kigge efter soja drikke produkterne, man kan få dem i 1 liters robrikker !

  -   2012-12-20 18:16:17
Glemte at tilføje : Del dejen op i 3 lige store dele, og rul så hver klump ud til 8 horn, så der bliver 24 stk ialt.

  -   2012-12-20 18:14:35
Altså de her horn er bare super gode, der skal bare ikke så meget kærnemælk i, kun lige mælk i så dejen hænger sammen. Og så skal der creme i, og de skal pyntes med glasur. mums. Klart et 10 tal herfra.

  -   2012-08-16 11:11:57
Efter 2 mislykkede forsøg kan jeg kun sige :BRUG ALDRIG FLYDENDE MARGARINE til denne opskrift det går bare ikke.

  -   2012-08-13 13:07:52
lavede dejen i lørdags og prøvebagte 12 små horn (halvdelen af dejen)de blev ikke helt gode, har så haft resten af dejeni køleskabet ind til her mandag middag, nu er den meget nemmere at have med at gøre og venter nu spændt på om de smager bedre...de er i ovnen lige nu. det blev til 8 med remonce og marcipan og 8 med remonce og rå æble med kenneldrys:) og store og flotte er de denne gang.

  -   2012-05-16 11:49:21
Jeg kan tåler ikke mælkeprodukter, hvad jeg kan bruge i stedet for kærnemælk?

  -   2011-07-06 16:55:11
Elendig opskrift andet er der ikk a sige til det. Massen er helt smattet, kan ikk se hvordan det skal bli til en dej. Også skal man ihvertfald ikk fløjte når man spiser dem, så ryger det hele ud igen... En meget fed dej, kalorie bombe udover det sædvanlige! kan IKKE anbefales

  -   2011-05-18 15:57:44
0,75 dl er lidt mindre end en deciliter (altså en meget lille kopfuld)

  -   2011-04-08 11:57:56
Hvor meger er 0.75 i dl?

  -   2010-10-14 21:55:37
jeg syntes de er utrolig dårlige.. det er en rigtig dårlig dej! vi har kun smagt på dem, og allerede smidt dem ud. FØJ

  -   2010-06-17 22:32:09
Hvornår fryser du dem i processen, før eller efter bagning? og når de tages ud af fryseren, skal de først optøs eller kan de varmes op med det samme (ved hvilke temperatur)?

  -   2010-06-09 17:47:52
Det var okay, men ALT for meget smør. Fedtbombe, simpelthen. Vi fik kun 11 minihorn ud af det.

  -   2010-05-19 08:22:49
...nemme at lave - smager godt - lavede en blanding af reven æble og reven marcipan som fyld...

  -   2010-05-14 20:54:17
Kan ikke anbefales, fede på den dårlige måde og temlig vamle. Antallet er helt hen i vejret. Fik kun 16 stk og de var nok verdens mindste. Kvickly's "pulver" horn er bedre og så er det skidt!

  -   2010-05-04 15:27:20
Sarah, de ting, der står under "fyld" er bare foreslag... der skal ikke det hele i ;-) Så det skal ikke tilberedes på nogen måde.

  -   2010-03-31 09:50:18
Hvordan skal fyldet tilberedes?

  -   2010-03-07 15:55:00
Yoghurt naturel kan bruges i stedet for kærnemælk. De er super lækre

  -   2010-01-30 19:16:32
Vi brugte 50 gram chokoladeknapper det passede ok. vi fik 16 horn. Forstår ikke det med at ælte det overskydende dej sammen og gentag processen, for der bliver jo ikke overskydende dej når man skærer cirklen i trekanter.

  -   2010-01-06 18:05:42
Jeg vil mene at der kun bli'r til 16 stk...ellers bli'r det ihvertfald minihorn.

  -   2009-10-12 17:30:25
Man kan sagtens komme syltetøj i

  -   2009-01-18 17:01:36
Hejsa, kan man putte en form for hinbær fyld i? Eller bliver det for sødt?

  -   2007-09-30 19:26:32
Til Mia: Mon du har brugt tre til fire dl kærnemælk istedet for tre-kvart dl?

  -   2007-08-13 19:44:35
Ser lækkert ud.. Prøver dem her i aften.

  -   2007-07-22 13:52:27
Det lyder lækkert vil prøve dem en gang .. :o)

  -   2007-06-26 14:41:39
Jeg synes dejen bliver noget flydende. Det er svært at få puttet fyld i sådan en blød masse. Gør jeg mon noget forkert?

  -   2005-01-01 01:01:01
Meget overrasket over hvor gode de er, når der ikke skal noget hævemiddel. Og så smager de dejligt. Prøv med nougat i... uhm.

  -   2005-01-01 01:01:01
Der skal ingen gær i. Prøv dem og du bliver overrasket.

  -   2005-01-01 01:01:01
Hvad skal få dem til at hæve?? Der er ingen gær i denne opskrift....