Kulmule med indisk islæt

Kulmule med indisk islæt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Kulmule

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :      Red :
Kulmule med indisk islæt, billede 4 Kulmule med indisk islæt, billede 1 Kulmule med indisk islæt, billede 2 Kulmule med indisk islæt, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Kulmulefilet uden skind
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Karry
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 Laurbærblade
3 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
3 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 ds. Kokosmælk fedtfattig, stor dåse 400ml 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.

1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Mangochutney, stærk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Smelt smørret og brænd karryen af heri. Tilsæt hakket løg og hvidløg, porreringe samt hele laurbærblade og svits et par minutter.

Rør maizena ud i creme fraiche og pisk dette i karryblandingen sammen med kokosmælk en smule sukker, salt, peber og mango chutney (finthakket). Lad karrysaucen koge ved svag varme og under omrøring i et par minutter.


Skær fisken i tern (max 3 x 3 cm) og vend disse forsigtigt i saucen. Kog retten færdig ved svag varme under låg (ca. 5 minutter), og fjern laurbærbladene før servering.

Kulmule med indisk islæt serveres med kogt ris og mango chutney.

Tips:

Man kan selvfølgelig anvende mange andre former for torskefisk, såsom torsk, hvilling, lyssej eller mørksej.





karakterer:
Opskriften er vist 38201 gange,
og udskrevet 973 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8939 (2128 kcal)
KJ pr. Pers. 2234 (532 kcal)
Vægt ialt 1864 gram
Vægt pr. Pers. 466 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 479 KJ (114 kcal)
Protein 7.9 gram
Fedt 7.8 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-08-26 17:24:14
Fin opskrift. 2. gang vi prøvede var med creme fraiche 9%.- Bedre

  -   2008-09-05 20:03:19
Jeg prøvede med laks - det var også godt.