Kylling i karry

Kylling i karry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingefilet

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : Susanne

Indsendt :      Red :
Kylling i karry, billede 4 Kylling i karry, billede 1 Kylling i karry, billede 2 Kylling i karry, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
2 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Karry, stærk
2 tsk. Gurkemeje, stødt
3 dl. Hønsebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kyllingefilet, skæres i tern, løget pilles og og hakkes, fjern kernehuset fra æblerne, og skær også dem i tern, de kan, evt. skrælles men det er ikke nødvendigt.

Smelt smørret.
Svits kylling, æbler, løg, karry og gurkemeje ca. 5 minutter.

Tilsæt hønsebouillon og flødeost og lad det simre til osten er kogt ud og har jævnet ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Spises med ris til, og evt. en klat mangochutney.





Beskrivelse:

Den bedste kylling i karry opskrift

Klassisk kylling i karry er en skøn hverdagsret, som er populær hos både børn og voksne. Retten er nem og hurtig at lave, og smagen kan varieres, alt efter hvor stærk man ønsker retten. Du kan bare skrue op eller ned for mængden eller styrken af den karry, du bruger. Selvom karry oprindeligt er en indisk krydderiblanding, der består af 10-20 forskellige krydderier, stammer selve retten kylling og karry sandsynligvis fra Danmark. Det er et godt og eksotisk alternativ til de klassiske frikadeller og kartofler.

Nem kylling i karry til flere dage

Denne opskrift på kylling i karry er utrolig nem og kan laves på ingen tid. Du kan derfor hurtigt have aftensmaden klar på en travl hverdag, hvilket er et kæmpe plus for børnefamilier, som hellere vil bruge tiden på familiehygge. En af fordelene ved kyllingeretten er, at du sagtens kan fryse den ned i portioner, hvis der er rester tilovers. Ideelt set kan du lave en dobbeltportion og have hurtig mad klar til de travle dage.

Hvordan laver man kylling i karry?

Kylling i karry er nem og lækker mad. Så snart du har skåret kyllingen i tern og forberedt grøntsagerne, skal det hele blot svitses på en pande i 5 minutter. Herefter tilsættes væske og flødeost som du lader simre, indtil osten koges ud. Retten smages til med salt og peber, hvorefter den er klar til servering med ris og tilbehør.

Tilbehør til kylling i karry

Til denne opskrift foreslår vi kogte ris, og her skal du bare vælge ristype efter smag. Både jasminris, basmatiris og brune ris er gode til retten. Ønsker du ikke ris, kan du også servere retten med flutes til. Det smager også godt med ananas i retten eller mangochutney ved siden af. Skal det være ekstra festligt, kan du også vælge at servere kylling i karry som ristaffel med en masse lækre toppings til - for eksempel æble i tern, bananskiver, kokosflager, rosiner og bredbladet persille.

En sundere version af kylling i karry

Hvis du ikke vil gå på kompromis med den sunde livsstil, kan du sagtens gøre opskriften her endnu lettere ved at dreje på forskellige parametre. Du kan for eksempel vælge at servere blomkålsris til i stedet for almindelige ris. Du kan også udskifte flødeosten med en fedtfattig version eller erstatte osten med kokosmælk, der også tilfører en mere eksotisk smag. Ønsker du mere grønt i retten, kan du rive eller finhakke gulerødder eller squash, som tilføjes til saucen. Prøv dig frem og find din favorit.

karakterer:
Opskriften er vist 411612 gange,
og udskrevet 6600 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (79 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6165 (1468 kcal)
KJ pr. Pers. 1541 (367 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. Pers. 371 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 415 KJ (98 kcal)
Protein 9.3 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 4.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-02-22 00:18:02
Rigtig lækker ret :) Hvad er det for en tallerken det er serveret på!?

  -   2022-03-20 19:05:46
Jeg kom en rest creme fraiche i retten, så lækkert! Bestemt ikke sidste gang jeg laver det 😋

  -   2021-09-21 12:32:27
Selvom jeg måtte udelukke løg, smager det virkeligt godt, dejlig rund i smagen

  -   2021-03-08 19:53:02
Havde en rest kogt kylling og Cremefine tilbage. Lavede retten uden æbler, da vi ikke lige havde det, men det smagte så godt og er så nem en ret! 😀

  -   2011-08-25 19:43:09
smager godt! næste gang propper vi ananas i.

  -   2011-05-17 18:54:43
Det bedste er, hvis man har god tid.. jeg droppede æblerne og kom et bundt forårsløg i. Dererfter lod jeg det stå i næsten 2 timer og simre. Lige inden servering kom da 2 dl cremefraice i.. Det er vildt godt.. god appetit..

  -   2009-06-12 19:14:09
Den er bare så fantastisk! Vi har lavet denne opskrift mange gange.., men med to æbler, og et alm. løg.

  -   2008-11-01 13:12:20
nem ret, og rigtig lækker. Et hit hos familien

  -   2007-02-14 19:08:19
Græsk yoghurt kan erstatte osten. Har kun brugt 1 løg og 1æble