Kybyn - kibinai - kybynlar
Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød Oprindelsesland : Litauen Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
Smelt fedtstoffet, tilsæt mælken og lad det blive håndvarmt. Smuldr gæren i et bagefad og rør den ud i den lune mælkeblanding. Tilsæt æg og salt. Bland mel i ad et par gange, til dejen har en god konsistens. Ælt godt, dæk til og sæt til hævning 30 min. Rul den hævede dej ud og udstik dejen med en rund form, 12 - 14 cm i diameter. Smør et tynt lag sennep på - ikke helt ud til kanten. Fordel pølse og forårsløg på halvdelen af dejen. Pensl kanten med sammenpisket æg og fold dejen sammen om fyldet. Tryk kanten godt sammen. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med æg og bag 20 - 30 min. ved 200 grader C. At notere: Fyldet skal være saftfuld, såfremt kød ikke er fedt, tilsætte 5 skeer vand. Tips: Jeg må beklage den manglende fremgangsmåde, men jeg vælger alligevel at bringe opskriften da jeg håber at nogle af vore brugere kan komme med en nærmer beskrivelse af fremgangsmåden meget gerne som kommentar direkte på opskriften her. |
|
Opskriften er vist 15148 gange,
og udskrevet 3714 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (39 stemmer) |
|
Kommentarer Vibeke - 2012-09-13 20:35:39 Denne Litaunske ret, skal efter hvad min Litaunske svigerinde siger, ikke i ovnen, men tilberedes i friture, så kødet forbliver saftfuldt. Per - 2008-08-31 11:39:03 Det lyder fantastisk :D Lauryna - 2008-08-26 13:34:21 Jeg skal nok lave retten i næste uge, tage billede og sende det med opskriften :) hilsner Per - 2008-08-25 13:22:56 Den korrekte opskrift ville være rigtig dejlig, så den må du meget gerne sende ind, eller evt. skrive den som kommentar til opskriften her, så skal jeg sørge for at opskriften bliver lagt ind. Og hvis du havde mulighed for at tage nogle billeder af den som færdig og undervejs i fremstillingen ville det være rigtig fantastisk Lauryna - 2008-08-23 18:41:42 Hej, jeg kommer fra Litauen, og kibinai er 'karaites' traditionel ret. Karaimer kom til Litauen i 1300-1400 tal fra Krym ved Sorte Havet og bor i Trakai. Er der virkelig nogen interesseret i den virkelig traditionelle opskrift, skriv! Fordi den traditionele dej laves UDEN gær!!! ... men i stedet for med creme-fraiche!!! Nå, men sig til, så skal jeg nok bruge lidt tid til at skrive opskriften ned til jer :) min danske kæreste er nemlig helt vild med kibinai og efter flere besøg i Trakai synes at mine er lige så gode :p Daniel A - 2005-01-01 01:01:01 Heysa, ville bare lige sige at, retten kommer oprindeligt fra Litauen, retten er en nationalret for et bestemt slags folk som bor i Litauen... Mvh. Daniel A rdb - 2005-01-01 01:01:01 Is it possible to translate the recept for kybynlar into englisch or better dutch Thank you in forward. Rob de Bruijn Per - 2005-01-01 01:01:01 Har rettet lidt i opskriften så det nu er en gærdej som flere har skrevet her, og der er så lagt en beskrivelse af dejen på også, så er det jo bare lige om dette er rigtigt ? lindsen - 2005-01-01 01:01:01 Kybyn er at sammeligne med danske lamme pirogger samme fremgangsmåde. Det er kun måden dejen lukkes på der adskiller Gærdej - 2005-01-01 01:01:01 ¾ dl lun sødmælk 10 g gær 100 g blødt smør 300 g hvedemel 1 tsk salt: Rør mælk og gær sammen. Smuldr smørret i melet. Tilsæt salt og mælk og ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning lunt og tildækket ca. 1½ time. anonym - 2005-01-01 01:01:01 One of the most famous non-ritual dishes known not only to Karaims is kybyn (pl. kybynlar). It is a leavened paste cake having the form of half-moon and the lamb or beef filling; it is baked in the oven or on the tin. In addition to kybyn, Karaims also bake cheburek, and often make koldunlar (dishes of meat and paste). Both the dishes are oriental, having come to our country together with the Karaims and Tatars. From among purely meat dishes šišlik (a steak) is the most popular. Most often it used to be made from lamb, but beef and veal are also suitable. May Ann - 2005-01-01 01:01:01 Var i Trakai for noen år siden. Spiste noe som jeg vil tro er netopp denne retten. Minnes den som svært god og ble gledelig overrasket da jeg så den laget på discovery. Deigen skal være ganske tynn. Du kan nok velge kjøtt og fyll etter hva du liker da det var mange forskjellige kybyn en kunne kjøpe. Viktig å lage hull i deigen da overflaten på både over og undersiden var tørr/ sprø. Lykke til:) leila - 2005-01-01 01:01:01 Det skal være en fed gærdej og de 500 g. hakket lammekød skal være råt. Løgene er også rå og finthakkede. Det er forkert at tilsætte de foreslåede krydderier, det skal kun være s&p. Jim - 2005-01-01 01:01:01 Hej det er mig der har sendt opskriften på engelsk , og har desværre glemt at rette det til 500g kød, beklager. Jeg fandt opskriften på en anden hjemmeside, på et andet sprog og skrev til forfatteren for at få den på engelsk Rune Kling - 2005-01-01 01:01:01 På Discovery ser man att det är en jäst deg. Johnny - 2005-01-01 01:01:01 Jeg tror nu ikke kødet er forstegt på panden. Jeg lavede dem som ovenståede opskrift beskriver og de blev faktisk ganske ok. Dejen virkede idt underlig tilat starte med, men smagte fint og kødet blev også fint gennemstegt ved 200 grader i ca 20-30 minutter på varmluft. Jeg brugte kalvekød i stedet for lam og så puttede jeg også feta i nogle af dem. Bemærk at jeg brugte 600g kød og ikke 50 som opskriften beskriver og der var kun lige fyld nok. per - 2005-01-01 01:01:01 After filling, bake on baking parchment at 425F/225C about 15-18 min, depending on their size. Eddie - 2005-01-01 01:01:01 det er ikke en pastadej. hvis man ønskar det kan der bruges en pasta sauce med kødfyld istedet for lam og så tiltaler det flere børn Kyner - 2005-01-01 01:01:01 Så vidt jeg kan se på Discovery, så bliver dejen æltes og delt i små "klumper" der så bliver rullet ud til små "pizzaer" i dessert tallerken størrelse. Derefter lægges fyldet "lammekød, 2 hakket løg og krydderier som er forstegt på panden" på den ene halvdel og den anden foldes over fyldet og klemmes sammen. Der nives to huller øverst i dejen og pensles med æggeblomme, så er de klar til ovnen. Hvor lang tid de skal have, ved jeg ikke, men et gæt, ca. en halv time ved180 grader C. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne