Kristians gode gærbrød

Kristians gode gærbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Durummel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Kristian Avnsbøl

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.Smør
5 dl.Vand
5 dl.Økologisk kærnemælk
50 g.Gær
1 spsk.Groft salt
400 g.Sigtemel
200 g.Durum mel
300 g.Flutesmel
525 g.Hvedemel
 
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde. Hæld vandet ved. Kom begge dele over i en røreskål. Tilsæt kærnemælk. Opløs gær og salt. Tilsæt de forskellige typer mel. Ælt godt. Sæt til hævning mindst en time. Slå op til 2 brød. Giv dem et snit og efterhæv en ½ time. Sæt dem i en meget varm ovn 250 gr. Oversprøjt gerne brødene med koldt vand - Det giver en fin skorpe. Skru ned for ovnen til 200 gr. og bag i ca. 40 minutter.

Tips:

Jeg synes brødene bliver bedst, når jeg bruger økologisk kærnemælk.





karakterer:
Opskriften er vist 16074 gange,
og udskrevet 577 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (274 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-05-09 13:57:53
kan dette brød bruges som brød til brunch?

  -   2010-06-20 12:46:09
Super lækkert brød!

  -   2008-08-31 17:06:04
rigtig lækkert brød! :b

  -   2006-12-23 13:30:45
Jeg er begyndt også at bruge økologisk gær. Det er rigtig godt. Flutesmel er det samme mel der er i baguette blanding. Der er også bagemiddel i, der forbedrer brøde

  -   2005-01-01 01:01:01
Så vidt jeg ved, er det kun økologisk kærnemælk der er kærnemælk. Det andet er bare syrnet skummemælk.

  -   2005-01-01 01:01:01
det smager rigtig godt

  -   2005-01-01 01:01:01
Godt brød, med en god skorpe

  -   2005-01-01 01:01:01
Flutesmel??