Stegt Kalkun Gammeldags

Stegt Kalkun Gammeldags, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
1 kalkun ca. 5 kg
 ferske spækskiver
 salt
 peber
50 g.margarine
 suppe el. vand
0.5-1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Kalkunen gøres i stand og senerne trækkes ud af lårene. Den gnides med salt og peber, brystbenene bøjes eller knækkes og bryst, lår ombindes med tynde spækskiver. Kalkunen sættes op og belægges med margarine, før den lægges på siden på risten i bradepanden og stilles i ovnen. Kalkunen sættes i en kold ovn og steges ved 160 grader i 3½ - 4 timer, den vendes når halvdelen af tiden er gået.

Skyen hældes fra og den efterbrunes ved 250 grader med åben ovndør el. ventil. Skyen skummes for fedt, koges op med fløde, jævnes og smages til med salt og gelè.

Serveres med brunede eller franske kartofler, samt salat, kompot eller syltetøj evt. også kogte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 29354 gange,
og udskrevet 705 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu