Gåsebryst - Gåsebryster (Flødekage)
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Fløde Kilde : Per K. Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Lagkagebundende skæres til firkanter 10x16 cm som.
Synes du som vi at kernerne i hindbærrene er lidt trælse, kan du køre hindbærsyltetøjet gennem en sigte. Fordel nu hindbærsyltetøjet på lagkagebundene. Kagecreme, enten hjemmelavet eller lavet af koldcreme sprøjtes over syltetøjet, set er nemmest med en sprøjtepose. Pisk fløden til flødeskum og læg den over kagecremen igen er det nemmest med en sprøjtepose, og form den til en pæn runding. Marcipanlåg fordeles over. Vi skar marcipanlåget til stykker på 4x17 cm. det passede i bredden på gåsebrysterne og de var nemmere at skære. |
Den klassisk danske flødekage fik sit navn, da man i gamle dage og før moderne hjælpemidler fandt det svært at rulle marcipan helt glat ud. Det betød, at marcipanen fik en struktur, der lignede gåsens bryst
|
Opskriften er vist 47720 gange,
og udskrevet 314 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-11-28 22:27:29 Kan pyntes af med tynde striber smeltet chokolade dan andersen - 2020-01-12 09:55:16 man skal ligge 2 bunde sammen med hindbær marmelade det gør bageren lone.gliese - 2014-10-20 08:49:22 Ja, det er nok den klassiske, men for at få den flot høj, kan man dele creme og flødeskum i tog lag, og man kan bruge svedskemos, begge kager er absolut min favoritkage og på butterdejsbund er den ikke nær så velsmagende og eget besværlig at spise. Kristina Jensen - 2013-11-14 18:45:31 1 pl. butterdej 2 bl. husblas 2½ dl piskefløde ½ vaniljestang 2 spsk. flormelis 1 dl sveskemos 150 g marcipan 3 spsk. flormelis Pynt 50 g mørk chokolade Sukkerblomster Rul butterdejen ud til dobbelt længde, bag den ved 200° i 12 min. og lad den afkøle. Udblød husblassen i koldt vand, lun ½ dl af fløden og smelt husblassen heri. Pisk resten af fløden til skum og bland med kornene fra vaniljestangen, flormelis og husblassen og stil cremen koldt. Læg sveskemos som en stribe i midten af butterdejsbunden på den lange led. Kom cremen i en sprøjtepose og læg den som striber omkring sveskemosen, så den er dækket. Rul marcipanen ud på et flormelisdrysset bord, læg den over kagen, så den dækker creme og bund, og stil den i fryseren i et par timer. Smelt chokoladen over vandbad, skær forsigtigt kagen i stykker og dekorér dem med chokolade og sukkerblomster. VIDSTE DU... Gåsebryst består mange steder af lagkagebund og marmelade, men det rigtige gåsebryst har bund af butterdej og sveskefyld. Før køkkenmaskinernes tid var det svært at rulle en marcipan helt glat ud. Marcipanen fik en struktur på overfladen, der ligner gåsens bryst, og deraf kommer navnet. Kristina - 2013-11-14 18:42:27 mener bestemt af gåsebryst er lavet på butterdej og sveskemos. når der er lagkagebund og hindbærsyltetøj er det så ikke mere det de kalder lagkagestykker/snitter? Jette - 2011-04-03 09:06:54 Sikkert rigtig at den rigtige opskrift er med butterdej og svesker... Men denne opskrift er altså virkelig god Maria - 2011-03-23 17:43:17 Et Gåsebryst smager rigtig godt anonym - 2009-05-08 10:48:46 Jeg kender også kun, fra min barndom, udgaven med sveske og butterdejsbund, den anden version er en falsk udgave Amy Birn - 2008-10-14 19:38:19 udgaven med butterdej og sveske er ikke den oprindelige opskrift, blot en anden udgave bennse - 2008-08-07 14:39:29 Her på Sjælland laver man gåsebryst med lagkagebund og hindbær - de smager direkte ækle i forhold til den oprindelige geniale opskrift med butterdej og sveske..!! Min mening ihvertfald. anonym - 2007-11-21 00:19:07 er det ikke helt elementært at gåsebryst er med butterdejsbund og sveskesyltetøj!? Lagkagebund og hindbær er noget bageren har fundet på for at effektivisere.. linda - 2007-07-10 14:40:25 Her kommer der lige en vejledning ;) man skærer lagkagebundene ud så de er ca 7 cm brede (længden afhænger af hvor mange man skal lave. Man smører en side med marmelade og lægger en identisk lagkagebund ovenpå uden marmelade. Så kommer man en tynd streg marmelade på langs ag bundene. i en sprøjtepose kommer man cremen i og lægger den ovenpå marmeladen. den skal kun fylde halvdelen af hele bunden. herefter kommer man flødeskummet i sprøjteposen og lægger en stribe på den ene og på den anden side af cremen. og tilsidst en streg ovenpå cremen. det giver den 3-kantede form. Herefter rylles marcipanen tyndt ud og lægges forsigtigt ovenpå. herefter former man stangen let. så den er jævn. Herefter bruger man en brødkniv til at skære kagestykkerne ud. De bliver rigtig flotte hvis man pynter dem med flydende chokolade, farvet marcipan eller jordbær. Samvirke feb.07 - 2007-01-28 10:08:19 I årene 1870 frem til 1910 væltede det op med interessante nyskabelser. ... og Bi Skaarups favorit, gåsebryst, der er en af de få kager skabt uden for det københavnske konditor-vækstlag. Hun mener, at kagen er fra Slagelse eller Næstved: »Mange steder laver de den med lagkagebund, men det rigtige gåsebryst har bund af butterdej med sveske og flødeskum, der sammen laver noget vidunderligt – næsten uartigt – inde i munden.« |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne