Havtaskekæber med rodfrugter

Havtaskekæber med rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Havtaskekæber

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Havtaskekæber med rodfrugter, billede 4 Havtaskekæber med rodfrugter, billede 1 Havtaskekæber med rodfrugter, billede 2 Havtaskekæber med rodfrugter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Havtaskekæber
   
400 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
400 gram Fennikel, knold 1 mellemstor fennikel vejer ca. 200 gram renset vægt
400 gram Jordskokker, skrællet vægt skrællet vægt
   
  Kogelage:
2.5 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
100 gram Bladselleri En hel bladselleri vejer ca. 600 gram renset vægt, og en enkelt stilk vejer ca 80 gram.
2 Laurbærblade
10 Peberkorn, hvide
   
Opskrift:
Gør fisken i stand og læg den i et ovnfast fad.

Rens alle rodfrugterne og skær dem i små stykker.

Bland alle ingredienserne til kogelagen og lad det simre i 15 minutter. Si lagen og kom de udskårne rodfrugter i og kog dem i 5 minutter.

Hæld så det hele over fisken, læg låg på og sæt det i en 200 grader C. alm. ovn i 15-20 minutter eller til fisken er hvid og fast.

Server denne enkle, fornemme fiskeret med små nykogte kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 87861 gange,
og udskrevet 1803 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5614 (1336 kcal)
KJ pr. Pers. 1403 (334 kcal)
Vægt ialt 2900 gram
Vægt pr. Pers. 725 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 193 KJ (46 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 0.3 gram
Kulhydrat 6.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-11 08:57:37
Rodfrugterne er alt for dominerende og smagen af denne gode fisk forsvinder. Jeg har lykkedes meget bedre med at benytte denne fisk til "Spyd", hvor fisken bages i ovnen på spyd med brødstykker, løg og andre grøntsager dryppet med olivenolie.

  -   2008-09-03 17:07:27
man kan erstatte rodfrugterne med 1-1½ kg frossen rodfrugt-blanding, hvis det skal gå lidt hurtigt