Galette des rois - Helligtrekongerstærte med mandelfyld
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
|
|
Pisk smørret blødt med et piskeris eller en håndmixer. Bland lidt efter lidt flormelis, de malede mandler, æg og rom i smørret. Det hele blandes godt, indtil man har en ensartet creme.
Rul butterdejen ud til to plader med hver en diameter på 22 cm. Anbring den ene butterdejsplade på en bageplade dækket af bagepapir. Smør mandelcremen ud på dejpladen og stop 2 cm fra kanten. Pensl de 2 cm kant med lidt vand. Anbring den anden plade butterdej ovenpå. Tryk kanterne omhyggeligt sammen med fingrene, så fyldet ikke løber ud, og lav derefter mønster i kanten med en gaffel. Pensl overfladen med pisket æg og rids et rudemønster heri med en skarp kniv. Bag tærten i ovnen ved 200°, til den er hævet og gyldenbrun - omkring 35 minutter. Tips: Husk gaven til den der får bønnen!! |
|
Opskriften er vist 7872 gange,
og udskrevet 203 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik Olsen - 2009-01-07 08:14:14 I stedet for mandler og flormelis kan bruges samme vægt marcipan. Det gør min franske familie. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne