Kanelsnegle
Hovedingrediens : Krydderurter - Kanel Tilberedningstid : 120 minutter Indsendt af : Mariposa Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm.
Gæren smuldres i en skål og opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst.
Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter. Imens røres blødt smør og sukker sammen til fyldet. Dejen deles i to stykker, der hver rulles ud til et rektangel (ca. 20x30 cm). Fyldet fordeles på de to rektangler og de rulles stramt sammen fra den brede side. Hver rulle skæres i 20 stykker. Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme. Lad sneglene efterhæver overdækket i 40 minutter. Sneglene pensles med sammenpisket æg og bag kanelsneglene i forvarmet ovn ved 225 grader C. alm. ovn i 6-8 minutter midt i ovnen. De afkølede snegle overtrækkes med glasur. Tips: Man kan pynte de penslede snegle med hakkede mandler eller perlesukker inden man sætter dem i ovnen, hvis det skal være ekstra festligt. |
Opskrift på kanelsnegleHjemmelavet kanelsnegle falder nok i de fleste smag. Dejen til de nemme og hurtige kanelsnegle kan hurtig smækkes sammen, og du kan på rekordtid fylde hjemmet med duften af friskbagte, svampede kanelsnegle.Historien om de snaskede kanelsnegleDet runde bagværk siges at have en lang historie bag sig. Det er endnu uvist, om kanelsnegle opskriften stammer fra Danmark eller Sverige - men skandinavisk, det er den. For over 2000 år siden kom kanel fra Sri Lanka, og det var forskelligt hvordan de europæiske lande gjorde brug af dette krydderi. I 1700-tallet skulle det efter sigende være de svenske bagere, som tilføjede kanel til det tyske bagværk “schnecken”, hvilket har fastgjort opskriften for det vi i dag kender som kanelsnegle.Traditionen omkring onsdagssneglenI Danmark har vi siden 1700-tallet kendt til de famøse bløde kanelsnegle. De er i udlandet kendt som et varemærke for hhv. Danmark og Sverige. I 1988 blev traditionen omkring onsdagssneglen opfundet. Dette tog for alvor fart i 1990'erne i forbindelse med, at det danske fodboldlandshold ofte spillede landskampe om onsdagen. Siden dengang har de store onsdagssnegle været en kendt tradition i det danske samfund. I Sverige afholder man én gang om året, en dag som er specielt dedikeret til bagværket. Denne tradition blev anlagt i 1999, og falder hvert år på d. 4 oktober.Variationer af nemme kanelsnegleNår man eksperimenterer med nye opskrifter, hænder det ofte, at der bliver sat et personligt præg. Dette er også muligt med sneglen. Opskriften er i sig selv fantastisk, men derfor kan du godt kaste dig ud i at eksperimentere med andre variationer uden at ødelægge smagsoplevelsen. Hvis du ønsker en lidt sundere og fiberrig udgave, kan du prøve at erstatte noget af hvedemelet med fuldkornshvedemel. Du kan også bruge faring i stedet for sukker, hvis du ønsker et twist i denne retning. Tilføj evt. kakao til glasuren hvis du foretrækker smagen af chokolade.FAQKan kanelsnegle fryses?Ja, du kan sagtens fryse kanelsnegle. Både når de er bagte såvel som ubagte.Hvor mange kalorier er der i en kanelsnegl?Denne kanelsnegls kalorier ligger på 316 kcal pr. 100 gram. |
Opskriften er vist 4490351 gange,
og udskrevet 95978 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (1544 stemmer) |
|
Kommentarer Ren Han - 2023-03-16 12:30:52 Nem ligetil opskrift Dejlige til en kaffe tår Kanina - 2022-10-12 09:34:51 Disse var nemme at bage for en begynder og uden tvivl de bedste, jeg nogensinde har smagt. Saftige og bløde. Jeg bor i England, så måtte bruge tørgær (14 gram) og brugte en blanding af “strong flour” og alm. mel. Jeg brugte også “ægte” kanel dobbelt op da det har en mildere smag. Næste gang vil jeg nok fryse halvdelen inden jeg bager da der er ret mange, og de jo er bedst i starten. Annette - 2022-08-04 20:51:35 De bliver fantastisk jeg fryser kanelsneglene ned inden de bliver bagt, de bliver som ny bagte i ovnen, så gar jeg altid hjemmebag at tage ud anonym - 2022-02-15 08:50:49 de var mega goooode Suaanne - 2021-10-19 10:35:01 Her har jeg brugt soyamælk og vegansk smør da manden ikke kan tåle mælk. De bliver forsat virkelig gode StephanieK - 2021-10-02 21:24:26 Super lækre kanelsnegle - jeg frygtede at de ville blive tørre, men det er de slet ikke 😁 Jeg havde først rullet dejen ud til dobbelt så stor størrelse fordi jeg synes den blev så tyk, men så gik det op for mig at jeg ville mangle kanelsmør. Så foldede dejen sammen så den ramte den rette størrelse og det var slet ikke noget problem. Og de blev super gode selvom dejen var tykkere end jeg havde regnet med 😅 Kurt - 2021-08-27 21:40:41 Laver dem med bagepulver i stedet for gær. Ganske udmærket resultalt. Laver dem for anden gang nu. Hanne - 2021-07-25 13:45:11 Er remoncen for tynd har du for blød smør sæt det i fryseren til det er fast ,så perfekt 👏at dejen ikke hæver er for varm mælk når du får gær i ,stik en finger i mælken ,kan du ikke mærke varmen er det ok .fingervarm.ellers dræber du gærseller Mie - 2021-04-05 12:02:57 Jeg vil 100% anbefale den her opskrift den er meget nem, men man kan også frys es den ned og tage dem med på tur. (Jeg har valgt ikke at pensle dem for det kan man altså godt und være, hvis man ikke har æg.) Tusind tak for denne opskrift👌 Natascha - 2021-02-19 11:54:39 Det er mig, min familie og de fleste fra min vej´s ynglings! Jeg har bagt rigtigt mange kanelsnegle i mit liv med mange forskelligt opskrifter men den her er klart favoriten Per - 2021-02-07 15:26:40 Til Amanda Prøv at ælt dejen i længere tid næste gang, evt. på røremaskine Amanda - 2021-02-05 21:15:54 Altså jeg synes dejen er ret flydende med kun de 800g mel. Kan ikke helt se hvordan det skal kunne rulles ud når det er så flydende? Hvor meget mel skal der i virkeligheden til? Kaisa 11 - 2021-01-30 16:42:14 Jeg er 11 men selv jeg kan lave den det er den beste opskrift på kanelsnegle jeg nogen sene har smagt virkelig virkelig godt 😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄 og det synes hele min familie også lave en 😀 hvis i er enig i det er jeg siger. anonym - 2020-11-01 15:47:46 Kan kanelsnegle fryses Lotte Guldhammer - 2020-09-10 12:48:02 De er fantastiske. Min foretrukne opskrift på snegle og jeg har endda været mange igennem 😍. Jeg giver dem dog 2 minutter længere i ovnen, men der er naturligvis altid forskel på ovne. Tip: jeg folder altid den yderste ende af dejen ind under sneglen og nipper den fast i kanten, så er man ud over remonce der flyder ud. Merle - 2020-09-06 22:06:35 Jeg var godt nok lidt skeptisk, da alle andre opskrifter med kanelsnegle blev enten tørre og kedelige, eller helt splattede ud. Men hold nu magle de er gode! Ultimativt de bedste kanelsnegle jeg nogensinde har smagt, bagt eller købt! Birthe - 2020-08-05 15:54:07 Bedste opskrift Har altid kanelsnegle i fryseren Bager dem ofte Emilie holde - 2020-07-31 17:13:47 Mega gode 😀😀😀😀😀😀😀 Celia - 2020-07-23 14:45:27 Bliver mega gode hver gang, aldrig haft problemer med opskriften GitteRM - 2020-07-20 21:54:44 Super gode! Jeg var lidt skeptisk fordi dejen var meget klistret da jeg satte den til hævning, men den var let at rulle ud alligevel. Jeg lavede ekstra fyld, men det var faktisk ikke nødvendigt. billig bob - 2020-07-17 18:00:17 jeg synes at opskriften er fin nok det smager godt men har set bedre anonym - 2020-07-12 16:13:05 Kan man bruge tørgær istedet for frisk gær? Birgitte Kristoffersen - 2020-05-14 10:07:14 Hvis der tilføjes bageenzym ca 15 gram så bliver de lidt mere luftige. Jeg har desuden tilsat surdej ca 3 dl. reducere mælkemængen med 1,5 dl. Jeg hæver dem i ovnen med damp. Dvs. Kog 1,5 l vand sæt ind i den kolde ovn, hvorefter der sættes bagværk ind i ovnen i 20 min, derefter tages brødet ud og hæver frem til, at ovnen er varm. Herefter følges opskriften. Pernille - 2020-04-03 12:58:59 Er i gang med at bage dem mega gode prøv at pynte med noget andet Marlene - 2020-04-02 13:55:02 Er der nogle der har prøvet at fryse disse? Og i så fald, var de gode efterfølgende? Ditte - 2020-03-25 21:58:50 Mega lækkert hvis man tilføjer 1 dl brunfarin i stedet for 3 dl sukker, så 2 dl sukker og 1 brunfarin!! Marianne reese - 2020-03-22 12:53:45 Første gang jeg prøver at lave dem super nem opskrifte .er bare lækre vi elsker dem og delte dem 2 naboer lavede 1,5 gange af fyldet .skal helt sikkert laves igen. Ditte - 2020-03-01 21:50:45 Min dej var helt umulig, ville ikke hæve og var helt hård. Remoncen var aaalt for tynd. Vil virkelig ikke anbefale opskriften. Jeg fulgte det hele og målte det hele af. Jeg endte med at smide det hele ud :( Lis Jensen - 2019-11-29 14:01:43 Hej kan man godt fryse dem. VH lis Bo Wellemann - 2019-11-27 14:16:44 Folk skriver at remoncen flyder ud. Og det er rigtigt. Men prøv at bruge 200 gr smør istedet for 250 gr. Det giver en fastere remonce. Pak sneglene op af hinanden, og Husk at lægge den løse ende Under sneglen så den ikke åbner sig. Bo anonym - 2019-11-21 16:37:07 tak Frederik - 2019-10-20 11:36:38 Den bedste opskrift. karin - 2019-08-01 09:27:20 De er bare så gode,nemme at lave og gir en stor portion, også til boxen. Jesper - 2019-06-10 13:48:00 Har nu lavet disse snegle 2 gange dog begge gange i en høj bradepande. De bliver helt fantastiske og bager sig op i højden og forbliver luftige og friske. Det kan kun anbefales. Sidste gang her med hakkede æbler og mandler. Per - 2019-04-10 15:03:28 Det er nemme kanelsnegle :) Monika - 2019-03-27 17:16:08 Super lækre snegle 👌❤️👌 Asiya - 2019-03-09 14:47:22 Har brugt denne opskrift gennem mange år efterhånden. Den er den bedste. anonym - 2019-03-02 20:03:08 Dejligt luftige. Lavede dem med dobbelt portion af kanel creme. Kan varmt anbefales! Beinta - 2019-02-24 23:32:34 De smager ufattelig godt. 5 stjerner fra alle her i huset. anonym - 2018-11-22 17:01:19 Har prøvet med æblestykker - og selvfølgelig kanelfyldet - Og det er bare numme-numme-num Simone - 2018-11-03 10:03:22 Virkelig gode og nemme at lave, og bliver ikke tørre efter en dag, som mange andre kan blive. Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne