Kalkun á l'orange
Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst Indsendt af : mosegaard skovbrug Indsendt : |
|
|
KØD:
Kalkunfillétter snittes på langs og fyldes med en blanding af reven timian og reven appensinskræl - lukkes med kødpinde - krydres med salt og peber og brunes 2 - 3 min. på hver side.
Tag herefter kødet af panden og hold det varmt i ovnen - max. 50 gr.
TILBEHØR:
Sauce:
Kog panden af i en blanding af creme fraice og saften af 2 - 3 appelsiner samt lidt citron tilsat reven appelsinskal - smag til med salt, peber.
Garniture:
Gulerødder:
Skær gulerødder i stave (meget tynde)
Læg lidt honning på panden og svits gulerødderne (stave) i den kogende honning - DET SIDSTE INDEN SERVERING
Appelsin:
Skær en appelsin i "pengetykke" skiver og rist den ligeledes i honning på panden - tilsæt under stegningen 1 eller 2 nelliker
Kartofler:
Steg små kogte kartofler, aspageskartofler i skiver eller evt. frosne kartoffelskiver i rigeligt smør og krydder disse med salt og peber.
Tips: Retten egner sig ikke til servering ved bordet - anret der for i køkkenet følgende portionsanretninger: På en lun tallerken anrettes følgende: 1 kalkunfilét anbragt på en bund af sauce (lidt) Oven på kalkunfillét anbringes én skive appelsin (meget tynd) samt lidt friskhakket timian De honnigristede gulerødder anrettes som en vifte Honnigristede appelsinskiver lægges ved. Kartofler drysses med friskhakket timian Der serveres en god og kraftig rødvin til denne ret samt evt. lidt godt brød. Værsgo !! |
|
Opskriften er vist 9040 gange,
og udskrevet 167 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne