Kalkun á l'orange

Kalkun á l'orange, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkunbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : mosegaard skovbrug

Indsendt :     

Ingredienser:
4 store skiver kalkunbryst eller fillét
4-6 appelsiner
1 citron
4 gulerødder
 creme fraiche
 aspages kartofler - kogte / evt. frosne kartofler i skiver
 timian
 salt
 peber
 honning
 nelliker
 smør / olivenolie - alt efter behag
 
Opskrift:
KØD: Kalkunfillétter snittes på langs og fyldes med en blanding af reven timian og reven appensinskræl - lukkes med kødpinde - krydres med salt og peber og brunes 2 - 3 min. på hver side. Tag herefter kødet af panden og hold det varmt i ovnen - max. 50 gr. TILBEHØR: Sauce: Kog panden af i en blanding af creme fraice og saften af 2 - 3 appelsiner samt lidt citron tilsat reven appelsinskal - smag til med salt, peber. Garniture: Gulerødder: Skær gulerødder i stave (meget tynde) Læg lidt honning på panden og svits gulerødderne (stave) i den kogende honning - DET SIDSTE INDEN SERVERING Appelsin: Skær en appelsin i "pengetykke" skiver og rist den ligeledes i honning på panden - tilsæt under stegningen 1 eller 2 nelliker Kartofler: Steg små kogte kartofler, aspageskartofler i skiver eller evt. frosne kartoffelskiver i rigeligt smør og krydder disse med salt og peber.

Tips:

Retten egner sig ikke til servering ved bordet - anret der for i køkkenet følgende portionsanretninger: På en lun tallerken anrettes følgende: 1 kalkunfilét anbragt på en bund af sauce (lidt) Oven på kalkunfillét anbringes én skive appelsin (meget tynd) samt lidt friskhakket timian De honnigristede gulerødder anrettes som en vifte Honnigristede appelsinskiver lægges ved. Kartofler drysses med friskhakket timian Der serveres en god og kraftig rødvin til denne ret samt evt. lidt godt brød. Værsgo !!





karakterer:
Opskriften er vist 9040 gange,
og udskrevet 167 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu