Romkugler af kagerester
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse Indsendt af : eskild Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
kagerester findeles evt. i foodprocessor, eller med dejkroge på håndmixer.
Delene blandes godt med syltetøj (vi bruger solbærsyltetøj), romessens (eller rigtig rom til de voksne) efter smag og evt. kakao hvis dejen er meget lys. Hvis dejen er for tør så lidt ekstra syltetøj i eller juice. Hvis den er for våd så lidt toastbrød. Kommer lidt an på hvilke kagerester det er. De suger forskelligt. Hvis de skal være ekstra gode så rul dem i overtrækschokolade inden de rulles i pynt efter smag. Opbevares koldt, de smager som dem du køber hos bageren. Tips: Kagerester 100 g. wienerbrød til 300 g. sandkage passer ok. Hvis der ikke er meget wienerbrød kan toastbrød bruges i stedet. |
God måde at bruge sine rester på, frys evt. rester og tag frem når du har nok.
Børn elsker at være med til at lave dem. Der er ikke margarine i ligesom der er i havregrynskugler, så en helt anden smagsoplevelse.
|
Opskriften er vist 188078 gange,
og udskrevet 2719 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (125 stemmer) |
|
Kommentarer Martin - 2016-10-22 11:35:46 Altså fra en bagers synspunkt så er set her det nærmeste du kommer romkugler blot tilføj en smule ROM essens Og thomas det kommer meget an på hvor i landet du befinder dig i Nordjylland hedder de romkugler og laves også af kagerester 😊 Nanna - 2015-12-14 12:25:47 Kan de fryses når de er færdiglavet?:D Thomas - 2014-12-11 23:39:46 Man kan altså ikke kalde det romkugler, hvis de ikke indeholder enten rom eller romessens. Og dem man køber hos bageren, som også laves af kagerester, hedder også trøffelkugler. Maria - 2014-01-28 08:37:35 Hvor længe kan de holde på køl? Jeg lavede en portion af en mislykket (overbagt) chokoladekage, lagkagebunde og boysenbær efter nytår, og lagde dejen i køleskabet, og havde siden syge børn og en flytning og nu er der jo snart gået en måned og eg ved ikke om jeg bare er nødt til at smide det hele ud? Thorbjørn - 2013-03-26 19:58:11 Hjemmelavede kanelsnegle bliver hurtigt kedelige, men denne opskrift giver dem nyt liv, når de er blevet for tørre. Sneglenes blanding af gærdej, remonce og glasur er en perfekt base for disse "ROM"-kugler. Jeg tillod mig at tilsætte 2 spsk mørk rom, da denne option ikke er til børnene. Det blev de ikke dårligere af og ellers er det jo bare Trøfler. Tip: Den grove skive på kødhakkeren er genial til at findele kagerne med. Men vent med at tilsætte de våde ingredienser til bagefter. Betina - 2013-03-16 19:02:08 I Sønderjylland hedder de romkugler. glæder mig til at prøve opskriften :) anonym - 2012-12-08 21:56:18 Skal kage/brød resterne være tørre? Emma - 2012-06-21 21:16:22 Øh, romkugler? Så skal der romessens i... anonym - 2012-04-15 15:42:03 Kan man bruge chokoladeboller som kagerest eskild - 2012-04-06 23:27:01 Joacim tror at du havde for mange sandkagelign. kagerester roulade og chokoladekage er helt fint men husk noget toastbrød eller franskbrød hvis det kun er kage rester hvor der ikke er brødrester i som feks. noget hvor der noget gærbrød i som eks. vandkringle/brunsviger/chokoladeboller/scones/kanelstang,ellers bliver dejen for løs/porøs og kan ikke hænge sammen :) jane - 2012-02-12 13:12:05 både i jylland og fyn hedder de trøfler og nogen steder bliver de store kaldt bowlingkugler.... sara - 2011-12-30 17:51:16 det der saftevand øgelagde det.. -.-' Joacim - 2011-10-09 18:05:40 Syntes ikke lige de blev et hit med rester fre roulade og chockoladekage med jordbærsylt.... Jeg failede i at få goe kugler Caro - 2011-09-04 15:29:45 dem må jeg lige lave :-) p.s. der er ikke hunde i hundemad Thor - 2011-07-26 23:35:01 God "grundopskrift".. De bliver hver gang rigtig lækre.. Who cares anyway? - 2011-06-22 16:01:21 Eskild: Jeg kommer fra Århus, og ligegyldig om der er rom i eller ej hedder de "trøfler" hvis man ønsker at købe dem hos bageren anonym - 2011-03-07 11:27:33 romkugler uden rom, er også lækker, men så kaldes det vist studenterbrød. eskild - 2010-11-30 11:15:15 Man kan putte rom el. essens i hvis man ønsker det,men kun ganske lidt så det ikke bliver for meget smag af rom. Pinkfyn:Heller ikke alle bagere putter rom i romkugler men hvad ville du kalde dem hos bageren hvis du skulle købe dem hvis ikke de hedder romkugler ? :) Pinkfyn - 2010-11-03 13:36:36 det er vist ikke HELT lovligt at kalde dem romkugler når der ikke er rom i !!! Poul - 2010-05-26 21:04:08 Hvor meget romessens skal der i til denne portion? Anni L. - 2010-04-20 10:18:23 Kan man evt. bruge småkager som kagerester? :) nym - 2009-11-25 11:19:58 de smager bare rigtig godt og er mums gode!!!!!!!!!! så de lækker i vert fald langt over 5 natascha - 2008-09-22 15:41:49 denne opskrift smager ummmn vi puttede apelsin syltetøj i og lidt mere kage rester end man skulle bruge det smager bare ummmn eskild - 2008-07-19 10:49:44 louise alle slags syltetøj kan bruges,boysenbær smager dejligt i. Louise - 2008-06-14 19:18:56 Er det ligegyldigt hvilken syltetøj jeg bruger ? Dur boysenbær ? eskild - 2007-09-19 17:54:22 jenny kan man men ikke nødvendigt Jenny - 2007-02-21 15:46:37 Øøøh ja...de er vældig gode. Men skulle der ikke ha været rom eller romessens i?? Ellers kan man da ikke kalde dem romkugler. Jeg puttede romessens i, og de er rigig gode. :-) klubben - 2005-01-01 01:01:01 smager bare mums,bedre end bagerens |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne