Klejner 02

Klejner 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : afgåetbager

Indsendt :      Red :
Klejner 02, billede 4 Klejner 02, billede 1 Klejner 02, billede 2 Klejner 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2.25 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Hjortetaksalt
Citronskal 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
Kardemomme, stødt
   
Palmin
   
Opskrift:
Æg og kærnemælk piskes let sammen. Margarinen smuldres i melet. Citronen rives.

Alt blandes sammen, og æltes godt igennem.

Rulles ud i 4-5 millimeters tykelse koges i fedt eller palmin med god varme i stegegryde.

Tips:

Palmin er ikke indregnet i næringsberegningen.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Klejner

karakterer:
Opskriften er vist 78169 gange,
og udskrevet 2838 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 20930 (4983 kcal)
KJ pr. Portion 20930 (4983 kcal)
Vægt ialt 1520 gram
Vægt pr. Portion 1520 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1376 KJ (327 kcal)
Protein 4.9 gram
Fedt 9.4 gram
Kulhydrat 56.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-06 08:41:39
jeg synes de er super gode jeg havde ikke kærnemælk så brugte skyr med lidt vand og konc. citronsaft

  -   2011-12-07 19:45:07
Antoju har ret! meget haard selvom jeg ikke giver dem meget. Og svaer at arbejde med...

  -   2011-12-03 15:01:04
Mums hvor smager de bare godt! Kan varmt anbefales..

  -   2010-12-19 16:04:20
I opskriften er der nvnt hjortesalt. Det kan man ikke få nogen steder. Men hjortetaksalt, det er nok det, der menes.

  -   2010-12-12 22:01:52
syntes det er nemmest at rulle ud og vride klejnerne, efter at dejen har ligget 1 time i køleskab.

  -   2010-12-12 20:10:01
Synes de er rigtig gode.. meeen.. smager ikke af voldsomt meget? har puttet skrælden fra en hel citron i, samt kardemomme.. men synes der mangler et eller andet :)

  -   2010-11-27 18:20:07
Meget lækre, sprøde klejner.

  -   2010-11-26 15:21:29
Hvor meget kardemomme og citronskal skal der i ?

  -   2010-02-07 16:01:21
En hel fantastisk klejne. Men at lave og smager vidunderligt. Har kun brugt kardemomme i mine og ingen citron. Har lige kogt min 2. portion.

  -   2009-12-30 19:47:49
Dette er opskriften!! Helt perfekte - flere har sagt, det er de bedste klejner, de nogensinde har smagt. De skal bages meget lyebrune!!, så vil de æteriske olier i citronen nemlig smage af mere, idet de ikke brænder af. Kog dem - nyd dem!!

  -   2008-12-21 13:30:49
Hvor mange kommer der af denne her portion?

  -   2007-12-23 13:22:37
Hvor meget bagepulver er der brugt? 1 tsk? Mange lader dejen ligge en time, det kan vel ikke lade sig gøre når der er bagepulver i?

  -   2007-06-18 20:42:59
Julie jeg gir dig ret!! De er fatastiske! Jeg takker virkelig ham/ hende der har fundet på noget så herligt!!....

  -   2005-01-01 01:01:01
og de bliver slet ikke hårde, kun lidt sprøde, så har du givet dem for meget

  -   2005-01-01 01:01:01
det her er de bedste klejner jeg har smagt. kan kun varmt anbefale dem

  -   2005-01-01 01:01:01
dt bliver en meget hård klejne men ellers god