Mohnkuchen

Mohnkuchen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
400 g.hvedemel
100 g.flormelis
1 Pkt.vanillesukker
1 knsp.Salt
200 g.Margarine
2 æggeblommer
1 spsk.Rom
150 g.cremefraiche
 
150 g.Abrikosmarmelade
 
1.5 dl.mælk
150 g.Sukker
300 g.Birkes
50 g.Abrikosmarmelade
1 TLCitronenskal
100 g.Rosiner
 
1 æggehvide
 
Opskrift:
Man kan bruge malede birkes. Denne variant er med hele birkes kerner.

Bland med flormelis, vaniljesukker og en knivspids salt. Margarine, æggeblomme tilføjes (pisket æggehvide) og rom og så meget creme fraiche forsigtigt under omrøring til dejen bliver smidig. Lad det stå til hvile i køleskabet mindst en time eller natten over. rul 2/3 af dejen ud på bagepapir og læg den i en smurt tærteform. Stryg det med 150 g abrikosmarmelade.

Kog mælk med sukker. Tilføj kommen og varm op. Tag det af varmen. Bland 50 g Abrikosmarmelade i, tilføj citronskal og rosiner. Fordel birkesmassen i formen.

Resten af dejen deler du og laver nogle strimler som du fordeler som et gitter oven på birkesmassen. Pensel med æggehvide.

Forvarm ovnen til 225 grader C. Kagen bages på næst nederste rille ca. 25-30 minutter til dejen er gyldenbrun.

Tips:

20 Portioner - 261 Kcal pr Portion





karakterer:
Opskriften er vist 18772 gange,
og udskrevet 197 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-10-05 19:57:25
Syntes at opskriften er lidt forvirrende. Hvor kommer melet ind og piskede æggehvider...?

  -   2013-03-21 15:58:44
OBS. Trykfejl i beskrivelsen: Der kal ikke kommen i opskriften, men birkes. Og det hedder ikke citronenskal :)

  -   2010-10-02 14:01:32
I beskrivelsen tales der pludselig om KOMMEN. Der menes vel BIRKES ?