Traditionel Julefrokost beregning pr. person
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse Højtid: Jul Indsendt : Red : |
|
|
Det er nærmest umuligt at lave faste retningslinier for hvor meget der skal bruges pr person til en traditionel julefrokost, men vi vil her komme med et bud.
Du skal tage hensyn til dine gæsters smag og appetit, og hvis du ønsker at lave rigeligt så vælg at lav ekstra af nogle af de ting som du bruger i hverdagen eller som kan fryses ned. Det kunne være sild, flæskesteg til pålæg eller biksemad eller frikadeller til pålæg eller en gang kartoffelsalat med frikadeller. Af retterne herunder kan du vælge MAX 7 retter. Sild med tilbehør (karrysalat, halve æg) Rejer med citron og majonæse. Fiskefilet med citron og remulade. Æbleflæsk. Frikadeller med rødkål. Varm leverpostej med champignon, bacon og rødbeder. Sylte med rødbeder og sennep. Medister med rødkål. Finker. Mørbradbøffer. Glaseret Skinke og grønlangkål Andesteg og rødkål (12 stk. pr and). Flæskesteg/ribbensteg og rødkål. Ris a la mande med kirsebærsauce. Osteanretning med frugtsalat Tips: I skal være meget velkomne til at kommentere denne beregning om der er for meget eller for lidt at de enkelte retter eller andre forslag til beregning af en julefroksot. |
|
Opskriften er vist 156060 gange,
og udskrevet 2295 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (52 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe - 2022-12-12 14:48:44 Kunne godttænke mig inspiration til ostebord i forbindelse med jul, især tilbehør til div. Oste Jette - 2019-04-16 15:48:06 100 g rejer pr person?? Det virker helt absurd meget.. eller er det mig?? gudrundegn - 2015-06-06 13:06:52 hallo det er jo 2kg.mad per person +brød og smør er det ikke lidt for meget ? med venlig hilsen Gudrun Degn Anni Wacht - 2009-12-27 10:49:07 Trods alt er det en god liste. Jeg syntes altid der er svært at beregne hvor meget af hver ting! Godt nytår Per. Per - 2009-12-02 11:36:44 Efter ønske har vi nu skrevet nogle flere vægte på, men de bør tages meget som vejledende vægte. Sonja - 2009-12-01 16:42:40 Det ku være sjovt at have et skema at skrive ind antal personer til julefrokost og så beregner systemet resten hvor meget man skal købe ind. En ting er glemt det er forskel om det er fredag eller lørdagen festen skal være, for fredag går mere til når folk har været på job end lørdag hvor folk sover lidt længere og får morgenmad sent. Anette - 2009-11-16 16:55:16 Tunmoussen kunne også være et alternativ, mørbrad med bløde løg - uhm... anonym - 2008-12-12 11:07:20 min kommentar er ikke hvad der mangler eller ikke mangler. men jeg er virkelig glad for i har sat dette opslag op, for mangler man lige lidt inspitration til sin julefrokost der hjemme der dette lige det man magler. og de andre kommentarer er også gode for hvis man nu bedst kan lide trateletter er det godt det er skrevet nede i kommentarer.. tak alle sammen, nu kan jeg endelig lave en julefrokost med det hele. eller bestille den ude.. tak tak tak KokAmok - 2008-11-04 13:10:11 Der mangler følgende retter: - tarteletter med høns i asparges - bakskuld (i Vestjylland) - stuvet hvidkål til frikadeller eller medister - røget laks på franskbrød - sukkerbrunede kartofler - ostefad med kiks (gerne hjemmebagte) Alternativt kan man arrangere en julefrokost, som ikke er traditionel, hvad angår maden. Fx kan man lave en grøn salat med rucola, hasselnødder, abrikoser og olie eddike. Hertil serveres andebryst marineret i appelsin og hvidtøl En god salat er: rå rødkål, appelsiner, valnødder, tranebær Alfred - 2007-11-23 21:00:31 der mangler tarteletter med rejer og asparges Jill - 2005-01-01 01:01:01 Fin beregning dog kunne der ønskes lidt mere skinke især hvis det hovedsaligt er yngre personer |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne