Boller med rugmel og rugkerner
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Indsendt af : Mariposa Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rugkernerne koges op med de 2 dl vand, koger ca 2 minutter og tages af varmen.
Smør smeltes i de varme rugkerner og det meste af mælken tilsættes for at mælken skal blive fingervarm.
Gæren udrøres i resten af mælken og salt, sukker og kerne/mælkeblandingen tilsættes. Bland godt og tilsæt rugmel og det meste af hvedemelet. Dejen æltes og der tilsættes evt mere hvedemel. Dejen skal være en lille smule klistret. Dejen hæver tildækket i 1 time. Formes til boller, der sættes på bagepapir på en bageplade og efterhæver 30 minutter. Bages i forvarmet ovn ved 180 grader C. alm. ovn i 20-25 minutter. De er færdige når de lyder hule når man banker dem let i bunden med en finger. Tips: Kom mel på fingrene når du former bollerne, så er det lettere og de hænger ikke fast i fingrene. |
|
Opskriften er vist 150619 gange,
og udskrevet 3299 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (62 stemmer) |
|
Kommentarer Conrad Elmelund - 2017-09-13 12:34:02 Jeg må give andre ret her. Bollerne her bliver alt for massive grundet forholdet mellem mel, gær og væske. De er fine nok på førstedagen, selvom de er meget massive. På andendagen er de meget hårde. Efter 20 minutters bagning er bollerne ret klæ, og efter 25 minutters bagning får de en tyk og hård skårpe. Dette skyldes nok at varmen er for høj, når dejen er så massiv. Alt i alt vil jeg sige, at denne opskrift ikke fungerer særligt godt, og min oplevelse svarede meget godt til de lidt kritiske kommentare, som jeg læste herunder inden min egen bagning. Prøv noget andet. Pia - 2016-11-18 12:29:37 Kan de fryses? hønemor - 2016-01-19 21:36:52 må være ærlig og sige jeg var skuffet. Bollerne hævede ikke nok under de 30 min og slet ikke i ovnen. Var egentlig bare klæge og tunge med alt det mel... om igen med en anden opskrift anonym - 2015-06-05 14:26:54 Et par stykker spørger, hvad man gør af vandet når kernerne er kogt. Vandet skal blive i gryden, så kernerne kan suge det til sig:-) Mig - 2015-04-11 12:34:54 Ja hvor skal vandet fra rugkerner hen? Skal hældes fra eller hvad? Liga - 2015-03-21 12:01:41 Rigtig smagefylde boller. Husk at komme med rigeligt mel på bordpladen og fingrene, da dejen er meget klistret. Sara - 2015-01-26 13:41:19 Den er god anonym - 2011-05-30 11:04:44 jeg er ny i den her verden, men går udfra at jeg hælder vandet fra rugkernerne når de er kogt et par minutter, Line - 2010-02-17 19:31:57 Rigtig gode og lækre boller De vil helt sikkert blive lavet igen Jeg undlod at komme sukker i og resultatet var stadig fremragende Anne - 2009-06-20 15:24:57 Rigtig gode og "tunge" boller.. mætter rigtig godt, billige ingredienser - man behøver ikke købe æg! Gode! Nanna - 2009-01-02 22:07:29 Dejlige sunde familie boller. Kan gøres ekstra spændende ved at skifte kernerne ud ind i mellem f.eks. med solsikkekerner og græskarkerner. Søren - 2008-03-06 13:55:04 Supernemme at lave og man har næsten altid det man skal bruge på lager.. Gode og mættende, perfekt til studerende.. ;-) Rie - 2007-10-08 13:28:03 Mmm, lette at lave og smager dejligt karina - 2005-01-01 01:01:01 det er nogle rigtig gode , nemme og sunde boller. de vil blive bagt igen |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne