Elgryg, ovnstegt

Elgryg, ovnstegt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
5 kg.Elgryg
200 g.spæk
2 l.Vildtbouillon
 salt
 peber
 
Opskrift:
Puds kødet fri for sener og hinder, gnid med salt og peber. Læg ryggen i en bradepande.

Brun ryggen i en forvarmet ovn ved 250°. Tag ryggen ud af ovnen og sænk temperaturen til 175°.

Bardere ryggen med tynde skiver af spæk. Hæld vildtbouillon i bradepanden. Sæt ryggen i ovnen og steg den i 40-50 minutter, dryp jævnligt med stegeskyen.

Læg dyreryggen over på et fad og dæk den til med stanniol og et klæde. Den skal hvile ca. 15 minutter.

Tjek om kødet har fået nok. Tryk på fileten, den skal være fast og fjedrende. Skær filet og evt. mørbrad fra benene. Er kødet for rødt, læg da kødet tilbage på benene og steg yderlig 15 minutter i ovnen, tag kødet ud og lad det hvile 10 minutter.

Filet og mørbrad skæres i skiver på skrå.

Anret kødet på benene. Server garnituren på fadet og kartofler og sauce á part.





karakterer:
Opskriften er vist 28459 gange,
og udskrevet 673 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu