Boller i karry uden mælk

Boller i karry uden mælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Boller i karry uden mælk, billede 4 Boller i karry uden mælk, billede 1 Boller i karry uden mælk, billede 2 Boller i karry uden mælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kødboller:
500 gram Hakket svine og kalvekød 8-12%
4 tsk. Løg, fintrevet 1 tsk. 6 gram 1 spsk. 18 gram 1 dl. 100 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Sauce:
8 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
60 gram Rismel
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Karry, madras
   
Opskrift:
Kødet skal være meget finthakket, 3 – 4 gange, for at kødbollerne kan blive glatte. Rør farsen sammen.

Sæt 1 liter vand over. Bring vandet i kog med 1 tsk. salt og evt. en bouillonterning. Dyp en teske i vandet og form kødbollerne med ske og hånd. Kog bollerne 3 – 4 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning i en sigte.


Sauce:
Vand og rismel koges under jævnlig omrøring i 10 minutter. Gryden tages af kogepladen og står i få minutter til evt., bundfald har løsnet sig.

Margarine, salt, karry og hvidløg tilsættes og sovsen røres grundigt igennem med et piskeris, så hele grydens indhold kommer med og klumper undgås. Hvis man anvender lidt grovere rismel, kan det blive nødvendigt at blende, og i det hele taget vil sovsen blive mere lækker når der anvendes blender.


Kødbollerne lægges i saucen og varmes med.

Serveres med løse kogte ris.

Tips:

Svits evt. ½ hakket løg i margarine, tilsæt karry og inden du tilsætter vand blandet med rismelet.

evt. laurbær eller timian. æble skåret i tern er også godt.





karakterer:
Opskriften er vist 39864 gange,
og udskrevet 305 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6112 (1455 kcal)
KJ pr. Pers. 1528 (363 kcal)
Vægt ialt 1728 gram
Vægt pr. Pers. 432 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 353 KJ (84 kcal)
Protein 7.4 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 5.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-04-11 17:18:36
Per: Jo, det kan man. Rismælk virker fint, selvom retten bliver lidt mere oriental. Dette kan man også i de øvrige opskrifter herinde.

  -   2007-03-06 10:31:24
Mon ikke en almindelig opbagt sauce af mælkefri margarine kogevand og evt. kokosmælk, rismælk eller sojamælk også kunne bruges?