Boller i karry uden mælk
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet skal være meget finthakket, 3 – 4 gange, for at kødbollerne kan blive glatte. Rør farsen sammen.
Sæt 1 liter vand over. Bring vandet i kog med 1 tsk. salt og evt. en bouillonterning. Dyp en teske i vandet og form kødbollerne med ske og hånd. Kog bollerne 3 – 4 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem til afdrypning i en sigte. Sauce: Vand og rismel koges under jævnlig omrøring i 10 minutter. Gryden tages af kogepladen og står i få minutter til evt., bundfald har løsnet sig. Margarine, salt, karry og hvidløg tilsættes og sovsen røres grundigt igennem med et piskeris, så hele grydens indhold kommer med og klumper undgås. Hvis man anvender lidt grovere rismel, kan det blive nødvendigt at blende, og i det hele taget vil sovsen blive mere lækker når der anvendes blender. Kødbollerne lægges i saucen og varmes med. Serveres med løse kogte ris. Tips: Svits evt. ½ hakket løg i margarine, tilsæt karry og inden du tilsætter vand blandet med rismelet. evt. laurbær eller timian. æble skåret i tern er også godt. |
|
Opskriften er vist 39864 gange,
og udskrevet 305 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Christian - 2007-04-11 17:18:36 Per: Jo, det kan man. Rismælk virker fint, selvom retten bliver lidt mere oriental. Dette kan man også i de øvrige opskrifter herinde. Per - 2007-03-06 10:31:24 Mon ikke en almindelig opbagt sauce af mælkefri margarine kogevand og evt. kokosmælk, rismælk eller sojamælk også kunne bruges? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne