Oksemørbrad i Calvadossauce

Oksemørbrad i Calvadossauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Hosta

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.oksemørbrad
15 g.smør eller margarine
0.5 tsk.salt
 groftkværnet peber
0.5 dl.Calvados
0.5 dl.suppe
 
 Sauce:
1 skalotteløg
150 g.champignon
15 g.smør eller margarine
1 dl.suppe
0.5-1 dl.piskefløde
 salt
 peber
 
Opskrift:
Mørbraden brunes godt i fedtstof på alle sider og tilsættes salt og peber. Gryden tages af varmen. Calvados tilsættes og antændes (husk at slukke for emhætten) Når flammerne er ved at dø ud, tilsættes suppen, og der lægges låg på gryden. m Mørbraden steger nu 15-20 min. og vendes, når halvdelen af tiden er gået.

Sauce:
Løg og champignon hakkes fint og svitses i en gryde i margarinen. Suppen tilsættes, og saucen småkoger under låg i 10 min. Når mørbraden er stegt, hældes den dannede sky i saucen sammen med piskefløden. Saucen smages til med salt og peber. Mørbraden trækker ca 15 min. i alufolie, inden den skæres for.

Tips:

Tilbehør: Kartofler, tomatsalat eller grøn salat. Tips: Mørbraden kan også flamberes i cognac. Oksefillet kan tilberedes på samme måde, men med ca. 30 min. stegetid.





karakterer:
Opskriften er vist 24405 gange,
og udskrevet 637 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (48 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu