Franskbrød med Durum fra Skiveren
Hovedingrediens : Mel - Durummel Indsendt af : Hosta Indsendt : Red : |
|
|
Smelt margarine og kom væske heri og lun det hele til 38 grader. Er der lidt tykmælk kan det også fyldes i, men skal dog ikke varmes.
Opløs gæren i lidt af mælken og tilsæt sukker. Kom resten af væsken i. 500 g Durummel kommes i sammen med lidt hvedemel. Rør godt med en ske. Saltet kommes i. Kom mere mel i og ælt når ikke der kan røres mere. Kom ikke mere mel i end at dejen forbliver lind og smidig, men dog slipper hænderne. Dejen dækkes og sættes til hævning i en til to timer. Herefter hældes dejen ud på bordet og den deles i tre portioner der hver formes til et brød. Kom bagepapir på en plade og læg alle tre brød på og lad dem efterhæve ca. 45 min. De skal gerne hæve lidt ind i hinanden. Varm ovnen op til 200 grader. Brødene prikkes med en kødnål og pensles med sammenpisket æg. Bages midt i ovnen ca. 30-40 min. Når tiden er gået vendes et brød på hovedet. Hvis det lyder hult når der bankes på det, er det bagt. Hvis ikke må det have lidt længere. Brødene trækkes fra hinanden og afkøles. |
|
Opskriften er vist 21557 gange,
og udskrevet 774 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (15 stemmer) |
|
Kommentarer Dorthe - 2011-02-19 17:59:43 Jeg lavede bare en ½ portion - lod det hæve 3 timer - slog det ned - lod det hæve i en god times tid - formede det til to runde brød - lod det efterhæve 1 time - prikkede med kødnål, penslede med æg og dryssede lidt mel på toppen. Fantastiske STORE brød, som er friske og bløde i flere dage. Pia - 2008-12-18 08:09:29 bruger 1/2 portion til et stort brød, rigtig godt brød anonym - 2008-09-23 11:23:34 Pas på at du ikke får begyndt på dejen i en skål der er for lille, for den her dej kræver altså en stor skål. nybegynder - 2008-04-24 15:10:48 kan det fryse???? Mette - 2007-06-07 08:49:54 Simpelt hen fantastisk brød men lad det gerne hæve: 1 x 3 timer, slå ned, 1x2 timer, slå ned og form som tre brød. Lad efterhæve ca 45-60 minutter. Derefter bages brødet som beskrevet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne