Kallunsuppe
Hovedingrediens : Blandet kød - Kallun Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Der anvendes kallun af unge, nyslagtede sommerlam. Kallun er indmad, nærmere betegnet mave og fedttarme. Til en gang kallun hører også lammefødderne.
Lammeføderne renses, flækkes og lægges i koldt vand tilsat salt. Kallunerne skrabes mindst 3 á 4 gange og overhældes der imellem med kogende vand. Fedttarmene skrabes og renses på den udvendige side, hvorpå de skæres op og renses indvendigt. De rensede fedttarme skæres tillige med kallunerne i små firkantede stykker og kommes sammen med lammefødderne og et stykke lammebryst i det kolde vand i gryden. Bringes i kog, skummes omhyggeligt, salt og suppevisk tilsættes, og det hele skal småkoge under låg i 4 – 5 timer. Når alt er omtrent mørt, tilsættes først de rensede, snittede gulerødder og lidt af de pillede ærter. Når grønsagerne er møre, tages suppevisk, lammefødderne og –brystet op, og suppen jævnes med smørbollen, der tilsættes under piskning. Suppen får endnu et opkog, smages til med salt og hvid peber og drysses ved serveringen med hakket persille. Kallunsuppe anrettes i terrin eller skål. Serveres i dybe tallerkner og det varme, udskivede lammebryst spises til. Groft brød gives til. Bemærk: Det kan være svært at fremskaffe de fornødne kallun, så de må bestilles i god tid hos slagteren hvis ikke man selv har får.
|
|
Opskriften er vist 9518 gange,
og udskrevet 117 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne