Langtidskogt kallun med ærter og æbler
Hovedingrediens : Blandet kød - Kallun Indsendt : Red : |
|
|
Bring vand og hvidvinseddike i kog i en stor gryde. Skru ned for varmen, tilsæt kallun og lad den simre med låg i en halv time. Skyl kallunen i koldt vandt, lad den dryppe af og skær den i fine strimler.
Stød tomaterne i en morter, indtil de er let knust, og kom dem i en skål. Kom herefter hvidløg og halvdelen af saltet i morteren og stød det groft. Stil det til side. Varm palmesukker og vand op under omrøring i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Bring det herefter i kog og lad det simre uden låg og uden omrøring i cirka 3 minutter, eller indtil det får en let karamelagtig farve. Karamellen er færdig, når en skefuld dyppet i en kop kold vand kan formes til en blød kugle med fingrene. Opvarm olien i en tykbundet gryde og sautér det groftstødte hvidløg og salt i 1 minut, eller indtil det afgiver en behagelig duft. Kom fennikel, løg, bladselleri, skinkeben og det resterende salt i og lad det stege med under omrøring i cirka 2 minutter. Tilsæt kallun og bland godt. Hæld karamel og tomater i og rør godt rundt. Hæld hvidvin og hvidvinseddike i og lad det simre uden låg i cirka ti minutter, eller indtil væden er reduceret til det halve. Kom fond i, læg låg på og lad det simre i 25 minutter. Rør æblerne i og lad det simre med låg i yderligere 25 minutter, eller indtil kallunen er mør. Tag låget af, rør ærterne i og lad det simre uden låg i cirka 6 minutter, eller indtil ærterne er bløde. Tag gryden af varmen og rør de resterende ingredienser i. |
|
Opskriften er vist 7755 gange,
og udskrevet 108 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne