Langtidskogt kallun med ærter og æbler

Langtidskogt kallun med ærter og æbler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Blandet kød - Kallun

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 l.vand
0.5 kophvidvinseddike (1 kop = 1.5 dl)
1 kg.kallun skåret i store stykker
5 flasketomater skåret i kvarte
10 fedhvidløg
2 tsk.havsalt
0.66 koppalmesukker
1 kopvand
1 kopekstra jomfruolivenolie
1 lille fennikel fintstrimlet
12 små salatløg istandgjort
1 stilkbladselleri skåret i strimler på skrå
200 g.røgede skinkeben skåret ud
1 kophvidvin
0.33 kophvidvinseddike
3 kopkyllingefond
4 grønne æbler skrællet og skåret groft
1 kopfriske bælgede ærter
2-3 tsk.havsalt
1 spsk.rødvinseddike
1 spsk.hvidvinseddike
 
Opskrift:
Bring vand og hvidvinseddike i kog i en stor gryde. Skru ned for varmen, tilsæt kallun og lad den simre med låg i en halv time. Skyl kallunen i koldt vandt, lad den dryppe af og skær den i fine strimler.

Stød tomaterne i en morter, indtil de er let knust, og kom dem i en skål. Kom herefter hvidløg og halvdelen af saltet i morteren og stød det groft. Stil det til side.


Varm palmesukker og vand op under omrøring i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Bring det herefter i kog og lad det simre uden låg og uden omrøring i cirka 3 minutter, eller indtil det får en let karamelagtig farve. Karamellen er færdig, når en skefuld dyppet i en kop kold vand kan formes til en blød kugle med fingrene.

Opvarm olien i en tykbundet gryde og sautér det groftstødte hvidløg og salt i 1 minut, eller indtil det afgiver en behagelig duft. Kom fennikel, løg, bladselleri, skinkeben og det resterende salt i og lad det stege med under omrøring i cirka 2 minutter. Tilsæt kallun og bland godt. Hæld karamel og tomater i og rør godt rundt. Hæld hvidvin og hvidvinseddike i og lad det simre uden låg i cirka ti minutter, eller indtil væden er reduceret til det halve. Kom fond i, læg låg på og lad det simre i 25 minutter. Rør æblerne i og lad det simre med låg i yderligere 25 minutter, eller indtil kallunen er mør.

Tag låget af, rør ærterne i og lad det simre uden låg i cirka 6 minutter, eller indtil ærterne er bløde. Tag gryden af varmen og rør de resterende ingredienser i.





karakterer:
Opskriften er vist 7752 gange,
og udskrevet 108 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu