Callos a la Madrileña (Kallun med kalveføder)
Hovedingrediens : Blandet kød - Kallun Oprindelsesland : Spanien Indsendt : Red : |
|
|
Få slagteren til at hugge kalvefødderne over i stykker på 5 cm. længde.
Kom dem i en gryde med koldt vand.
Bring det hurtigt i kog og lad det koge et par minutter.
Tag kødet op med en hulske, kom det i en sigte og hold det under rindende koldt vand.
Læg pølsen i en gryde og kog den i så meget vand, at den lige er dækket. Kog den i 5 minutter. Hæld vandet fra. Læg kalvefødderne, kallun, der er skåret i firkanter på ca. 5 cm., løgene og det pillede, men hele hvidløg samt laurbærblade, persille, salt og vand i en gryde. Bring det hurtigt i kog og lad det småkoge 2½ time. Tilsæt skinken, der er skåret i terninger på 1 cm. og kog det yderligere 1 time. Sofrito: Varm olien op og tilsæt løg og hvidløg. Steg dem, til de er klare, men ikke brune. Rør tomaterne, hvor skind og kerner er fjernet, i sammen med paprika og cayennepeber. Kog det til det meste af væsken er fordampet og sofritoen er tykflydende. Kom 2½ dl. af kogevandet fra kødet i sofritoen og pisk det op i gryden med kallun og kød. Lad det småkoge ½ time. Tag hvidløget op og kast det bort. Læg kalvefødderne på et bræt. Skær kødet fra fødderne. Fjern brusk og fedt og skær kødet i små stykker. Pølsen skæres i skiver på 1-1½ cm. tykkelse og begge dele lægges tilbage i gryden. Smag det til og server det i en varm terrin. På grund af mængden af geledannende stoffer i både kallun og fødder, er det meget nødvendigt at servere retten rygende varm i opvarmede tallerkener, ellers dannes der hurtigt et geleagtigt lag på kanterne af tallerkenerne. |
|
Opskriften er vist 11539 gange,
og udskrevet 141 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Tommy - 2020-03-07 23:09:18 Super ret, den rækker bare kun til en håndfuld mennesker. Hvidløget smager for meget igennem. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne