Afrikansk oksegryde

Afrikansk oksegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Afrika

AfrikaIndsendt :      Red :
Afrikansk oksegryde, billede 4 Afrikansk oksegryde, billede 1 Afrikansk oksegryde, billede 2 Afrikansk oksegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.oksebov med ben
1 dl.hvedemel
2 spsk.olie
2 løg
5 cm.frisk ingefær
5 dl.oksebouillon
1 spsk.tomatpure konc.
0.25 tsk.kanel
0.125 tsk.kardemomme
0.125 tsk.stødt kommen
 
300 g.kartofler
250 g.champignon
 salt
 peber
 
2 bananer
1 spsk.olie
 
 Tilbehør:
240 g.ris
2 spsk.rosiner
2 spsk.mandelsplitter
 
Opskrift:
Kødet skæres fra benet (der gemmes), og skæres i mundstore tern. Vendes i mel og brunes i olie sammen med benet.

Løg og ingefær skæres i strimler og kommes i gryden. Bouillon, tomatkoncentrat og krydderier tilsættes. Retten simrer under låg i 1 time.

Kartoflerne halveres og kommes i gryden. Efter 10 min. tilsættes champignonerne, der er skåret i skiver.
Simrer yderligere 10 min. og smages til med salt og peber.

Bananerne skrælles, halveres og deles på langs. Brunes i olie på en pande og serveres varme.

Risene koges og vendes med rosiner og mandelsplitter.





karakterer:
Opskriften er vist 107767 gange,
og udskrevet 1817 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-10-19 18:50:41
Skal kartoflerne i samme gryde som kødet?

  -   2012-04-10 12:37:42
hej lena da der står kødet vendes i mel og brunes i olie sammen med benet vil jeg da mene at benet skal simre med den time

  -   2012-03-06 15:48:01
Hvorfor skal man gemme benet? Skal det med i gryden?

  -   2010-09-10 09:31:44
Herlig ret, den var virkelig god.

  -   2007-07-30 18:20:19
det smager godt og alle kan li det