Verdens bedste chokoladekage
Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao Indsendt af : Torben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bland margarine og sukker sammen i en skål. Tilsæt æg, natron, bagepulver, vaniliesukker, halvdelen af melet og kærnemælken. Der røres godt rundt. Tilsæt herefter resten af melet mens der røres rundt. (Det kan være en ide at tilpasse mængden af mel, da mindre mel vil gøre kagen mere fugtig/fedtet - alt efter hvordan man bedst kan lide denne type kager) kakao tilsættes til sidst.
Dejen hældes op i et par bageforme eller en bradepande og bages i ovnen ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 40 min. (alt efter hvilken form man benytter). Kagen er færdig når man kan stikke en kniv i den uden at der sidder dej på kniven bagefter. Tips: Kagen smager af mest når den er kold, men kan også spises lun til f.eks. is. |
|
Opskriften er vist 150745 gange,
og udskrevet 2436 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (3304 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-01-09 15:17:14 God og blød konsistens på kagen. Men desværre en meget kedelig og flad smag, forhold til den jeg ellers plejer at lave. Ville heller ikke kalde det for en chokoladekage, men en kakaokage. stor fan - 2021-05-06 22:06:40 Prøv at tilføje m og m eller smartis i dejen. en halv pose i dejen og den anden halvdel på toppen. efter der er blevet lagt et lag glasur hen over. me - 2021-03-11 17:59:48 Prøv at skifte halvdelen af kærnemælk ud med meget stærk kaffe, det forøger smagen af chokolade. Kom kun æggeblommerne i og vend til sidst de stive æggevider i - det giver en mere luftig kage. Der kan godt skæres lidt ned på sukkeret, uden af det ændre smagen. anonym - 2013-01-05 14:56:39 Det er bare den bedste chokoladekage ever!!!.............. Susanne - 2012-12-02 21:20:54 Ja, jeg maa jo sige at den virkelig er vaeldig god - og det er ikke overdrevet at den maa hoere til verdens bedste. Men det er nu saadan at jeg ikke kan lave noget helt noejagtigt efter en opskrift - jeg maa altid lige aendre paa et eller andet! I denne opskrift har jeg skaaret rigeligt ned paa sukkeret med mindst 200 g (jeg bryder mig ikke om noget som er for soedt). Og saa har jeg tilsat lidt kaffesmag (1-2 spsk god pulverkaffe med en smule vand) - det fremhaever chokoladesmagen saa dejligt. Jeg tilsatte ogsaa lidt chokolade hakket i smaa stykker. Og alle er helt vilde med den. Den er bare rigtig vanvittig god. Og super nem at lave. PS - alle opskrifter med kaernemaelk bliver som regel rigtig gode - kaernemaelken giver saadan en god haevning. Kirsten - 2011-10-11 19:38:44 Det er bare en helt suveræn chokoladekage! Så dens navn er ikke helt ved siden af;-) Har haft den med ved forskellige lejligheder og ALLE er vilde med den! Kanon opskrift, tak! Sofie - 2011-05-08 11:31:44 Hvad er der brugt til jeres glasur? DenKageGlade :D - 2011-03-03 14:06:36 Ummh den dufter i hvertfald rigtigt godt, da den ligenu står i ovnen :D & som et + er den rigtig nem at lave. :D Ditte - 2011-01-24 15:48:17 Det er helt bestemt verdens bedste. Den bliver endnu bedre med hvid glasur på! Rie - 2010-12-01 19:48:12 Har bagt den før, hvor den smagte fantastisk, og nu er den i ovnen igen.(: Nadia - 2010-04-04 14:49:20 SUPER DEJLIG CHOKO-KAGE!!!!! Den lever op til sit navn om at være verdens bedste :-) Jeg brugte letmælk istedet for kærnemælk, og det blev vellykket. prøv også at komme lidt 70% hakket chokolade i dejen - ren nydelse :-) Mig ;D - 2010-03-06 14:22:18 ...Er det et must at der er kærnemælk i? - jeg er ikke allergisk eler noget men jeg ejer, og har aldrig ejet en kærnemælk!?! Magnus - 2010-02-09 20:15:57 ser god ud, bager den til engelsk på torsdag. så nu har den bare at leve op til forventningerne! :-) Thea og Philip - 2010-02-03 09:01:43 idag er det snefri og vi glæder os helt vildt til at skulle bage den her kage til når mor og far kommer hjem!! :-D Martin - 2009-04-28 16:30:56 Den smager vildt godt! ... - 2008-10-29 14:03:10 jaa, det er verdens bedste kage:-) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne