Karrysild (hjemmelavet)
Hovedingrediens : SildeFisk - Sild Indsendt af : Bjørn kok Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
Karrysild - en fast tradition på det danske bordKarrysild er en kærkommen spise under danske højtider såsom jul og påske. Mange nyder dog en rugbrødsmad med karrysild til frokosten, hvilket er forståeligt, da karrysild får de flestes mundvand på gled. Opskriften på hjemmelavede karrysild varierer, men det er vigtigt at opnå den rette konsistens i karrycremen. Silden må ikke svømme i creme fraiche og mayonnaise, og der skal tilsættes en tilpas mængde af karry for at gøre cremen stærk nok.Hvor stammer karry fra?Karry er ikke et krydderi i sig selv, men et blandingsprodukt af flere krydderier, som har sit ophav fra Indien. I Indien kaldes karry for masala, hvilket betyder krydderiblanding. Gurkemeje er med sin neutrale smag ét af de krydderier, som altid indgår i karry. Krydderiet er særligt kendt for sine sundhedsfremmende effekter, og har gennem adskillige år været anvendt af indere til at forebygge og helbrede sygdomme og lidelser såsom inflammation, lindring af allergier og irritationer samt forebyggelse af demens.FAQHvor længe kan karrysild holde sig i?Karrysild kan holde sig i op til 8-10 dage. |
Opskriften er vist 181076 gange,
og udskrevet 4116 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (61 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2018-12-08 12:00:08 Lavede den til julefrokosten. Blev en mega succes ! Carina - 2018-03-29 07:51:03 Hvor længe før anvendelse kan den laves... Lasse - 2016-12-23 13:08:53 Super lækker, mums ! niels - 2011-09-29 21:52:42 Super god og lækker. anonym - 2011-09-06 11:39:04 super smager perfekt Berit - 2010-03-26 09:29:50 Det er en fantastisk god opskrift, kan helt klart anbefales. Kirsten - 2005-01-01 01:01:01 En rigtig god karrysild, men man kan sagtens bruge flere sildefileter f.eks brugte jeg 12-14 sildefileter. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne