Basmatiris
Oprindelsesland : Iran Indsendt af : Olaf Indsendt : |
|
|
Risene skylles i flere hold vand. Risene drænes. Til kogningen anvendes 1¼ dl vand per 1 dl ris. Der tilsættes ¼ tsk. salt per dl ris. Endelig tilsættes 10 g smør pr. dl ris.
Risene bringes i kog (der omrøres, så man er sikker på, at HELE risgryden er i kog).
Når risene koger skrues ned på laveste blus.
Kog i 12 minutter. Lad derefter risene stå i yderlige 12 minutter.
|
|
Opskriften er vist 67633 gange,
og udskrevet 391 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (46 stemmer) |
|
Kommentarer Mig - 2019-10-26 10:39:48 Der skal da slet ikke salt i basmati ris. Smagen bliver måske fremhævet, men det er ikke meningen. Det er 10 min kogning og 10 min hvile, og gange mængden af ris med 1,5 del vand. Mette - 2017-10-23 18:22:48 1dl ris er minimum pr. person ALMIK - 2014-12-04 19:33:17 Tilføj kommen for at give risen en ekstra pift. iraneren - 2014-09-01 14:54:56 Det er ikke sådan iranske ris bliver lavet. milokok - 2005-01-01 01:01:01 endelig en ordentlig opskrift til basmatiris Olaf - 2005-01-01 01:01:01 Beregn 1 dl ris til kvinder og 1½ til mænd. Olaf - 2005-01-01 01:01:01 Trykfejl: Retten er til én person! - ikke til 4. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne