Gode, sunde boller

Gode, sunde boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mariposa

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
25 g.gær
2 dl.vand
2 dl.A38
2 tsk.salt
1 spsk.brun farin
2 æg
2.5 dl.havregryn
2 store groftrevet æbler
3 mellemstore fintrevne gulerødder
75 g.groftrevet mandler
100 g.rosiner
1 tsk.stødt kanel
2 tsk.vanillesukker
800 g.hvedemel
 
Opskrift:
Gæren opløses i en skål i vand og A-38, der er lunet til det er fingervarmt ca. 37 grader. Salt og brun farin tilsættes og der røres til det er opløst. Æggene røres i. Tilsæt havregryn, æble, gulerod, mandler, rosiner, kanel og vanilje og bland godt. Melet blandes i og dejen æltes til den er smidig og slipper skålen. (Det er muligt at der skal lidt mere mel i end opgivet.) Dejen hæver tildækket i 45 minutter.

Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse formes den til boller, der sættes på bageplade og efterhæver tildækket i 20 minutter.

Bollerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluftsovn 180 grader) i 20-25 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men bollerne er færdige når de lyder hule når man banker dem i bunden med en finger.





karakterer:
Opskriften er vist 30987 gange,
og udskrevet 678 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-08-08 18:03:27
Super gode :)

  -   2010-03-26 18:20:27
Stor success

  -   2010-03-08 20:25:53
Supergode boller. Jeg bruger dog 50g gær og så hæver de stadig ikke vildt meget. Jeg bruger desuden 200g groft speltmel.

  -   2009-03-09 16:19:00
Rigtige lækre boller som kan bruges til en hver lejlighed!

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg synes 25 g gær er helt ok, så hæver bollerne bare lidt længre, og det bliver de rigtig gode og luftige af.

  -   2005-01-01 01:01:01
Fik også 30 boller derud af

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig gode boller, vagte stor begejstring i min ellers kagespisende familie... Næste gang vil jeg dog bruge 50g. gær i stedet for 25, det var lige lidt nok...

  -   2005-01-01 01:01:01
Vi fik 30 boller ud af opskriften

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtige lækre

  -   2005-01-01 01:01:01
hvor mange boller bliver der

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg erstattede 200 g af melet med rugmel og kom nogle knækkede hvedekerner i og det blev bollerne bestemt ikke dårligere af! Super boller.

  -   2005-01-01 01:01:01
Mandlerne skal selvfølgelig være hakkede, ikke revne... ;)