Gode, sunde boller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn Indsendt af : Mariposa Indsendt : Red : |
|
|
Gæren opløses i en skål i vand og A-38, der er lunet til det er fingervarmt ca. 37 grader. Salt og brun farin tilsættes og der røres til det er opløst.
Æggene røres i. Tilsæt havregryn, æble, gulerod, mandler, rosiner, kanel og vanilje og bland godt.
Melet blandes i og dejen æltes til den er smidig og slipper skålen. (Det er muligt at der skal lidt mere mel i end opgivet.) Dejen hæver tildækket i 45 minutter.
Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse formes den til boller, der sættes på bageplade og efterhæver tildækket i 20 minutter. Bollerne bages i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluftsovn 180 grader) i 20-25 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men bollerne er færdige når de lyder hule når man banker dem i bunden med en finger. |
|
Opskriften er vist 31013 gange,
og udskrevet 678 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (22 stemmer) |
|
Kommentarer M.kassner - 2014-08-08 18:03:27 Super gode :) Mette - 2010-03-26 18:20:27 Stor success Mette - 2010-03-08 20:25:53 Supergode boller. Jeg bruger dog 50g gær og så hæver de stadig ikke vildt meget. Jeg bruger desuden 200g groft speltmel. Maria - 2009-03-09 16:19:00 Rigtige lækre boller som kan bruges til en hver lejlighed! anonym - 2005-01-01 01:01:01 Jeg synes 25 g gær er helt ok, så hæver bollerne bare lidt længre, og det bliver de rigtig gode og luftige af. Jeanette - 2005-01-01 01:01:01 Fik også 30 boller derud af Jeanette - 2005-01-01 01:01:01 Rigtig gode boller, vagte stor begejstring i min ellers kagespisende familie... Næste gang vil jeg dog bruge 50g. gær i stedet for 25, det var lige lidt nok... Fam. Kristensen - 2005-01-01 01:01:01 Vi fik 30 boller ud af opskriften Fam. Kristensen - 2005-01-01 01:01:01 Rigtige lækre Joan - 2005-01-01 01:01:01 hvor mange boller bliver der Lillian - 2005-01-01 01:01:01 Jeg erstattede 200 g af melet med rugmel og kom nogle knækkede hvedekerner i og det blev bollerne bestemt ikke dårligere af! Super boller. Mariposa - 2005-01-01 01:01:01 Mandlerne skal selvfølgelig være hakkede, ikke revne... ;) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne