Laksefarseret skrubbe med tomatsauce

Laksefarseret skrubbe med tomatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : FladFisk - Skrubbe

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Laksefarseret skrubbe med tomatsauce, billede 4 Laksefarseret skrubbe med tomatsauce, billede 1 Laksefarseret skrubbe med tomatsauce, billede 2 Laksefarseret skrubbe med tomatsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Laksefars:
200 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
0.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
Krydderurter
   
400 gram Skrubbefilet
   
  Tomatsauce:
2 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Fiskebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
5 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
2 tsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
   
Opskrift:
Laksefarseret skrubbe:
Skær laksen i tynde strimler og kom dem op i en foodprocessor. Tilsæt æggehvide, fløde, 1/2 tsk. salt og lidt peber samt krydderurter (evt. basilikum, persille, dild eller en blanding heraf) efter behag. Lad blenderen køre indtil farsen samler sig.

I et fad lægges en skrubbefilet, der krydres med salt. På midten lægges et lag laksefars og ovenpå lægges endnu en filet, hvori der er skåret en åbning på midten. (Ved ulige antal filetter eller som et alternativ kan man også lægge et tyndt lag laksefars på fileterne og rulle dem). Tilsæt hvidvin og fiskefond. Overdæk fadet med stanniol og damp fisken i en varm ovn ved 200 grader C alm. ovn i ca. 30 minutter. Tag dem ud og lad dem trække i yderligere 10 minutter.

Tomatsauce:
Skær 2 skiver bacon og 1 løg i småstykker og svits det i lidt olie på en pande. Tilsæt 5 tomater, der er skåret i kvarte og tomatkoncentrat samt væden fra fisken. Lad det hele simre i ca. 10 min. Smag til med lidt sukker, salt og peber og tilsæt til sidst tynde strimler af peberfrugten.

Server retten med kartofler eller ris.





karakterer:
Opskriften er vist 18379 gange,
og udskrevet 427 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5761 (1371 kcal)
KJ pr. Pers. 1440 (342 kcal)
Vægt ialt 1915 gram
Vægt pr. Pers. 478 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 300 KJ (71 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu