Koldhævede citronboller
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Indsendt : |
|
|
Rør gær, koldt vand, citronskal og mel sammen og ælt dejen godt i 10-15 minutter. Tilsæt salt og ælt dejen yderligere et par minutter. Del dejen i cirka 20 lige store dele og form dem som boller. Læg bollerne på en bageplade og kom et fugtigt viskestykke eller plastfilm med mel over. Lad bollerne hæve i køleskabet natten over.
Forvarm ovnen til 250 grader. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem stå i stuetemperatur i 10 minutter. Lav nogle snit i bollerne og drys lidt mel på. Sæt bollerne ind i ovnen og skru ned til 230 grader. Kom lidt vand i bunden af ovnen, for så får bollerne en flot overflade. Bag bollerne i 25-30 minutter. |
|
Opskriften er vist 14882 gange,
og udskrevet 240 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (3 stemmer) |
|
Kommentarer en bolle-fan ! - 2007-06-21 22:29:31 meget nemt, saftige boller, skal fra 1 citron er nok efter min mening |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne