Koldhævede citronboller

Koldhævede citronboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Koldhævede

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
25 g.gær
6 dl.vand
3 citroner revet skal heraf
14 dl.hvedemel
1 spsk.salt
 
Opskrift:
Rør gær, koldt vand, citronskal og mel sammen og ælt dejen godt i 10-15 minutter. Tilsæt salt og ælt dejen yderligere et par minutter. Del dejen i cirka 20 lige store dele og form dem som boller. Læg bollerne på en bageplade og kom et fugtigt viskestykke eller plastfilm med mel over. Lad bollerne hæve i køleskabet natten over.

Forvarm ovnen til 250 grader. Tag bollerne ud af køleskabet og lad dem stå i stuetemperatur i 10 minutter. Lav nogle snit i bollerne og drys lidt mel på. Sæt bollerne ind i ovnen og skru ned til 230 grader. Kom lidt vand i bunden af ovnen, for så får bollerne en flot overflade. Bag bollerne i 25-30 minutter.





karakterer:
Opskriften er vist 14882 gange,
og udskrevet 240 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-06-21 22:29:31
meget nemt, saftige boller, skal fra 1 citron er nok efter min mening