Gammeldags oksesteg i ovn
Hovedingrediens : Oksekød - TykKam uden ben Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kødet brunes i en gryde i margarinen og drysses med salt og peber og lægges i en bradepande.
Løgene skæres i kvarte og lægges i en lille bradepanden.
Bradepanden sætes i en varm ovn og van hældes ved.
Kødet steger til det er meget mørt ved 200 grader C. alm. ovn i 2-3 timer. Der skal hele tiden være vand i bradepanden, ellers risikere du at kødet bliver tørt. Skyen fra bradepanden sigtes i gryde og jævnes med maizena, smages til med salt og peber og farves med lidt kulør. Serveres med hvide kartofler, kogte grønsager evt. sukkerbrunede løg og surt. |
|
Opskriften er vist 455115 gange,
og udskrevet 7700 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (74 stemmer) |
|
Kommentarer jan b møller - 2022-05-28 18:15:42 så skal der smoves anonym - 2018-08-31 09:49:32 Hvor langtid skal de have i ovnen når der er 2 stk på ca 1,5 kg Mathias - 2017-06-14 08:55:12 Steg i margarine... A hva for noget. Der er altså ikke rationer på smør mere. Smør og olivenolie smager 100 gange bedre! Og bruner også bedre. Nina - 2017-03-29 18:21:08 Kan man bruge en okseklump istedet for oksesteg?? Nina - 2017-03-29 14:57:03 Kan man bruge en okseklump istedet for oksesteg?? Fru olsen - 2013-12-06 10:51:53 Kan man lave den idagen i forvejen eller ødelægger det stegen og hvis ja hvordan gør man så? Karina - 2011-09-18 15:14:12 Har lavet denne opskrift et utal af gange og det mislykkes aldrig. Jeg har enda lavet 4 stege på en gang til min mands HJV deling, til et arrangement han holdte. Det eneste du skal være opmærksom på er at vende stegen undervejs ellers får den en tør sprød skorpe foroven. 10+ point fra mig for den lette og simple opskrift som altid er en succes her i huset. 007 - 2008-10-06 13:09:00 Kan godt tåle at få nogle gulerødder samt en stor porre ved,giver mere smag og nogle flere løg,ellers er den ok Per - 2007-02-15 07:59:30 Husk gammeldags oksesteg skal være meget mør. Vend oksestegen jævnligt, og læg evt. et stykke folie over til slut så den ikke bliver branken for oven. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne