Gammeldags oksesteg i ovn

Gammeldags oksesteg i ovn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - TykKam uden ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Gammeldags oksesteg i ovn, billede 4 Gammeldags oksesteg i ovn, billede 1 Gammeldags oksesteg i ovn, billede 2 Gammeldags oksesteg i ovn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Oksetykkam uden ben
15 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
 
2 Skalotteløg 1 mellemstort skalotteløg vejer ca. 25 gram.
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kødet brunes i en gryde i margarinen og drysses med salt og peber og lægges i en bradepande. Løgene skæres i kvarte og lægges i en lille bradepanden. Bradepanden sætes i en varm ovn og van hældes ved.

Kødet steger til det er meget mørt ved 200 grader C. alm. ovn i 2-3 timer.

Der skal hele tiden være vand i bradepanden, ellers risikere du at kødet bliver tørt.

Skyen fra bradepanden sigtes i gryde og jævnes med maizena, smages til med salt og peber og farves med lidt kulør.

Serveres med hvide kartofler, kogte grønsager evt. sukkerbrunede løg og surt.





karakterer:
Opskriften er vist 457166 gange,
og udskrevet 7717 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (74 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6720 (1600 kcal)
KJ pr. Pers. 1680 (400 kcal)
Vægt ialt 1069 gram
Vægt pr. Pers. 267 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 628 KJ (149 kcal)
Protein 13.8 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 0.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-28 18:15:42
så skal der smoves

  -   2018-08-31 09:49:32
Hvor langtid skal de have i ovnen når der er 2 stk på ca 1,5 kg

  -   2017-06-14 08:55:12
Steg i margarine... A hva for noget. Der er altså ikke rationer på smør mere. Smør og olivenolie smager 100 gange bedre! Og bruner også bedre.

  -   2017-03-29 18:21:08
Kan man bruge en okseklump istedet for oksesteg??

  -   2017-03-29 14:57:03
Kan man bruge en okseklump istedet for oksesteg??

  -   2013-12-06 10:51:53
Kan man lave den idagen i forvejen eller ødelægger det stegen og hvis ja hvordan gør man så?

  -   2011-09-18 15:14:12
Har lavet denne opskrift et utal af gange og det mislykkes aldrig. Jeg har enda lavet 4 stege på en gang til min mands HJV deling, til et arrangement han holdte. Det eneste du skal være opmærksom på er at vende stegen undervejs ellers får den en tør sprød skorpe foroven. 10+ point fra mig for den lette og simple opskrift som altid er en succes her i huset.

  -   2008-10-06 13:09:00
Kan godt tåle at få nogle gulerødder samt en stor porre ved,giver mere smag og nogle flere løg,ellers er den ok

  -   2007-02-15 07:59:30
Husk gammeldags oksesteg skal være meget mør. Vend oksestegen jævnligt, og læg evt. et stykke folie over til slut så den ikke bliver branken for oven.